
اولین قدم در یادگیری انواع ساز موسیقی استفاده از کتاب است. سنتور نیز یکی از سازهایی است که میتوانید با کمک کتاب آموزش سنتور شروع به یادگیری آن کنید. در کتابهای آموزش سنتور که توسط اساتید برتر همچون مرحوم پرویز مشکاتیان، استاد بیژن کامکار و مرحوم فرامرز پایور تهیه و منتشر شدهاند در اولین قدم به معرفی و پیدایش ساز سنتور پرداخته شده است.
شما با استفاده از این کتابهای آموزشی سنتور میتوانید با بخشهای مختلف ساز آشنا شده و به ترتیب در هر دستگاهی که ساز کوک شده باشد نام نتها را یاد خواهید گرفت. درس به درس از مقدماتی تا پیشرفته با انواع نتها آشنا شده و نت خوانی خود را روز به روز بهتر خواهید کرد. برای هر درس نیز منتخبی از بهترین تصنیفها وجود دارند که میتوانید با آنها تمرین کرده و با انواع ضرب سنتور آشنا شوید.
در ادامه این پست قصد داریم به معرفی 10 تا از بهترین کتاب های آموزش ساز سنتور که توسط اساتید برتر این ساز آموزش داده شدهاند بپردازیم. اگر هنوز اقدام به تهیه ساز سنتور نکردهاید میتوانید با مراجعه به صفحه بهترین ساز سنتور با انواع مختلفی از این ساز آشنا شده و یکی از آنها را برای خرید انتخاب کنید.
مطالعهی کتاب آموزش سنتور بهترین روش آموزشی است؟
کتابهای آموزش موسیقی سنتی و یا مدرن بهصورت تخصصی برای فعالان و دانشجویان این زمینه بهنگارش درآمدهاند. آموختن اصول یادگیری موسیقی نه تنها میتواند سرعت پیشرفتتان در نواختن ساز را افزایش دهد، بلکه به شما کمک میکند تا هماهنگی و ارتباط بین اجزای مختلفی یک آهنگ را بیابید. این مهارت باعث میشود که پس از مدتی تمرین و مطالعه، بتوانید در خلق قطعهای زیبا و منحصر به خودتان موفق ظاهر شوید.
کتابهای آموزش موسیقی همچنین میتواند به افراد علاقهمند در زمینههای آهنگسازی و ترانه نویسی نیز کمک شایانی کند. علاوه بر این، والدینی که به پرورش ذوق و استعداد هنری فرزند خود توجه دارند، میتوانند کتابهای آموزش موسیقی به کودکان را تهیه و استفاده کنند.
اما اگر حتی در هیچیک از رشتههای موسیقی فعالیتی ندارید، مطالعه کتابهای آموزش موسیقی همچنان به شما پیشنهاد میشود؛ زیرا اصول و مبانی موسیقی که توسط اساتید مطرح این زمینه، به زبانی ساده و جذاب در کتابهای تحلیل موسیقی بهنگارش درآمدهاند، به مخاطب کمک میکنند که ترانههای مورد علاقهی خود را بهطرز عمیقتری درک و احساس کند.
فهم تخصصیتر موسیقی در طول زمان، سلیقهی هنری فرد را ارتقا میبخشد و باعث میشود که گوش سپردن به موسیقی، بیشتر از هر زمانی در گذشته برای او لذتبخش باشد؛ بنابراین بیش از این زمان را از دست ندهید! همین حالا از بین پرفروشترین و بهترین کتابهای آموزش سنتور که در پایین صفحه پیشنهاد شده، یکی را برگزینید و و از آموزههای آن بیشترین بهرهی ممکن را بدست آورید.
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نویسنده: پرویز مشکاتیان
- ناشر: چکاد هنر
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نوع کاغذ : تحریر
- نوع چاپ : افست
- گروه سنی : بزرگسال
- ردهبندی کتاب : موسیقی (هنر و سرگرمی)
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نویسنده: امیر آرش قاسمی
- ناشر: نارون
- ردهبندی کتاب : موسیقی (هنر و سرگرمی)
- نویسنده: مسعود محمدی
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نویسنده: فرامرز پایور
- ناشر: ماهور
- موضوع: موسیقی
- ردهبندی کتاب: موسیقی (هنر و سرگرمی)
- ردهبندی کتاب : موسیقی (هنر و سرگرمی)
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نویسنده: حسین صبا
- ناشر: سرود
- ردهبندی کتاب : موسیقی (هنر و سرگرمی)
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نویسنده: منوچهر لشگری
- ناشر: چنگ
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نوع کاغذ : تحریر
- نویسنده: مینا افتاده
- ناشر: ماهور
- قطع : رحلی
- نوع جلد : شومیز
- نویسنده: فرامرز پایور
- ناشر: ماهور
یادگیری ساز از طریق کتاب به چه صورت است؟
در کلاسهای مختلف آموزشگاه موسیقی بسته به سازی که آموزش میبینید یا سطحی که در آن قرار دارید، کتابهای مختلف و متنوعی وجود دارد. برخی از این کتابها از لحاظ آموزشی و برخی دیگر از لحاظ تبحر در نوازندگی اهمیت دارند. معمولاً کتابهای آموزشی به شکل تئوری و نیز کتابهای آموزش عملی که به صورت نت و آهنگ است موجود میباشد. در آموزشگاه موسیقی هم کتابهایی که مربوط به تئوری باشند و هم کتبی که برای آموزش عملی هستند، هر دو اهمیت دارند. کتابهای تئوری برای بالا بردن سواد موسیقی در هنرجویان و کتابهای عملی برای ارتقاء نوازندگی در هنرجویان.
کتابهای تئوری در آموزشگاه موسیقی
توجه داشته باشید که آموزش تئوری موسیقی بایستی که همگام با موارد عملی پیش رود وگرنه که علناً فایدهای در بر نخواهد داشت. آموزش تئوری موسیقی اگر در کنار درسهای عملی نباشد بسیار فرار بوده و به راحتی نیز فراموش میشود از این روست که اساتید در آموزشگاه موسیقی تئوری را همیشه در کنار آموزش عملی پیش میبرند.
کتابهای عملی در آموزشگاه موسیقی
بخش بزرگی از آموزش موسیقی در کتابهای عملی نهفته است که به فراخور ساز و سطح آموزش میتواند متفاوت باشد.
کتابهای آموزش عملی خود نیز به دو دسته اصلی تقسیم میگردند:
- کتابهای اتود
منظور از اتود به زبان ساده یعنی تمرینهایی از نتهای مختلف که در بردارندهی قطعه یا آهنگ خاصی نیست (هر چند میتواند آهنگین باشد) و معمولاً با مقاصد مهمی نوشته و تمرین میگردد.
اهدافی چون هماهنگی دستها در نوازندگی یا روان نواختن و تربیت نواختن با توالی و ترتیبی خاص. اتودها در آموزش عملی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردارند، تمرینهایی این چنینی را اساتید با نظم خاصی برای هنرجویان تنظیم میکنند و معمولاً اگر درست انجام شوند تمامی اهداف نوازنده را میسر میکنند.
اتودها به سبکها و شکلهای مختلفی تنظیم میگردد و بسته به سطح هنرجو نیز بسیار متفاوت میباشد.
اهمیت به این تمرینها را برای هنرجویان ضروری می دانیم و در آموزشگاه موسیقی این تمرینها بسیار مهم است.
- کتابهای قطعه نوازی
کتابهای که به آموزش قطعات مختلف در کلیهی سازها میپردازند. مثلاً نت موسیقی سلطان قلبها یا آهنگ نازنین مریم یا نت آهنگ سیمین بری. قطعه و آهنگنوازی قسمتی از آموزش است که بسیار هم مهم است و اساتید در زمانهای مشخص بین تمرینهای اتود یا دیگر تمرینها از آنها استفاده میکنند.
توجه داشته باشید که اگر تمرینهای کلاس را درست و به ترتیب انجام دهید حتماً قادر خواهید بود تا تمامی قطعات و آهنگهای مورد علاقه را در زمان مناسبش بنوازید.
بعضی اوقات هنرجویان مبتدی به سراغ کتابهای قطعه نوازی میروند که شاید مناسب سطحشان نباشد که این میتواند بسیار برای نوازنده زیانبار باشد.
برای قطعه و آهنگنوازی شما باید مقدمات کار را فرا گرفته باشید و اگر اینگونه نباشد آهنگی که مینوازید نه تنها از اصول و کیفیت برخوردار نیست بلکه میتواند نوازندگی شما را نیز با مشکل مواجه کند.
توصیه میکنیم کتابهای آموزش قطعات را از استاد خود بخواهید و حتماً در نواختن قطعات خارج از درس با اساتید خود مشورت نمایید تا در صورت لازم پیشنیازهای آنها را به شما آموزش دهد.
گام اول برای شروع آموزش سنتور چیست؟
در قدم اول تهیه ساز سنتور نکته مهمی است که باید زیر نظر یک کارشناس موسیقی انجام شود. در کنار آن استاد مربوطه، کتاب و لوازم جانبی مورد نیاز را نیز باید خریداری کنید.
برای آموزش سنتور از چه کتابهایی استفاده می شود؟
کتابهای مفیدی برای آموزش سنتور وجود دارند که از آن جمله میتوان به کتاب دستور سنتور پایور، کتاب پشنگ کامکار، کتاب سنتور مشکاتیان، ردیف صبا و میرازاعبداله اشاره کرد. در کنار این کتابها اساتید معمولا کتابهایی را نیز معرفی کنند که از داخل آن قطعات سنتی نیز آموزش داده میشود.
روزانه چند ساعت زمان برای تمرین سنتور نیازاست؟
تمرین سنتور باید هر روز و بصورت مداوم و تا حد مقدور در ساعات مشخصی از روز انجام شود. این نظم و انضباط در تمرین، باعث پیشرفت هنرجو خواهد شد. روزانه حدود 1 ساعت زمان برای تمرین مناسب است که البته با توجه به اهداف، سن و شرایط هنرجویان متفاوت است.
امیدواریم این مطلب برای انتخاب و خرید بهترین کتاب آموزش سنتور به شما کمک کرده باشد تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. خواندن راهنمای خرید میز سنتور و راهنمای خرید مضراب سنتور هم به شما توصیه میشود. در پایان اگر تجربهای در خرید بهترین کتاب آموزش سنتور دارید و مدلهایی که معرفی شده را استفاده میکنید، خوشحال خواهیم شد که نظرات و تجربیات خود را از بخش نظرات برای ما ارسال کنید. همچنین اگر سوالی در خصوص خرید کتاب آموزش سنتور دارید از بخش نظرات اعلام کنید تا شما را راهنمایی کنم.