
بررسی 7 مدل پر فروش گیتار الکتریک در بازار ایران
خرید گیتار الکتریک ارزان قیمت
گیتار الکتریک که جزئی از انواع ساز جهانی گیتار میباشد، با فاصلههای نیم پردهای اصواتش بسیاری از موسیقیهای دنیا را پوشش داده و میتوان ملودیهای بسیار را بر روی آن اجرا کرد. تاریخچه این ساز و ریشه نامش به زمانی باز میگردد که از افق دید ما خارج است، ولی با توجه به شکل ساز و نحوه نواختناش حدس زده میشود که از سازی شرقی (شاید سیتار هندی یا سه تار ایرانی) گرفته شده باشد.
ولی چیزی که در حال حاضر واضح است، انعطاف آن در برابر سلایق مختلف است آن است. انعطافی که باعث میشود انواع و اقسام مختلفی از آن ساخته شده و در سبکهای مختلفی استفاده شود.
البته نوازنده گیتار لذتی به مراتب بیش از آنچه مخاطبیناش درک میکنند را تجربه خواهد کرد. چند دهه پیش، سیمهای فولادی به جای سیمهای نایلونی قدیم آن نشستند. صدای این سیمها شفاف، غرنده و صریح بود. صدایی که با شنوندگان از واقعیات سخن میگفت.
شاید به همین دلیل بود که موسیقی راک و سردمداران آن چون پینک فلوید، گیتار آکوستیک(که در آن صدای سیم توسط کاسه تقویت میشود) و الکتریک(که در آن صدای سیم با یک پیکاپ الکترونیکی تقویت شده و حتی تغییر میکند) را ساز اصلی خود قرار دادند. سازی برای اعتراض به جنگ جهانی، ناکامیهای تمدن بشر و دیگر مسایلی که بر روی دوش هنرمندان آن دوره سنگینی میکرد.
در ادامه به بررسی و راهنمای خرید بهترین گیتار الکتریکی از برندهای یاماها، رویال، کورت وشکتر میپردازیم. پیش از این هم به معرفی و راهنمای خرید ساز گیتار پرداخته و مدلهای مختلفی از گیتار را به شما معرفی کردیم.
بهترین مارک گیتار الکتریک در ایران کدام است؟
برندهای مختلفی از گیتار الکتریک در بازار آلات موسیقی ایران یافت میشوند که از معروفترین آنها میتوان به گیبسون(Gibson)، فندر(Fender)، آیبانز(Ibanez)، ای اس پی(Esp)، جکسون(Jackson)، بی سی ریچ (B.c Rich)، موزیک من (Music man)، شکتر(schecter) و شناخته شدهترین آنها یاماها اشاره کرد.
قیمت گیتار الکتریک چقدر است؟
باتوجه به اینکه ساز گیتار الکتریک در کشور ما تولید نمیشود و یک محصول وارداتی است، قیمت ارز در قیمت تمام شده آن نقش اساسی دارد. بنابراین با وجود قیمت دلار ۲۰ هزارتومانی که این روزها شاهد آن هستیم، برای خرید گیتار الکتریک ارزان باید حداقل مبلغی بین یک میلیون تومان برای خرید آن هزینه کرد. برخی مدلها و برندها هم بسته به نوع گیتار الکتریکی قیمتی تا 30 میلیون تومان هم دارند.
انواع گیتار الکتریک کدامند؟
در حال حاضر 7 نوع از این نوع گیتار در بازار وجود دارد که بر اساس نوع صدا و ظاهری که دارد تقسیمبندی میشود. این هفت مدل شامل موارد زیر هستند.
- Guitar Hollowed Body: دارای بدنه تو خالی و اصولاً بهعنوان نسل اولیه گیتارهای الکتریک به حساب میآیند. کاسه صدای این سازها معمولاً دارای دو سوراخ f شکل(مثل ویولون) هستند. بهترین و معروفترین مدلهای این نوع گیتار Epiphone و Gibson مدل ES هستند. این دسته از گیتارهای الکتریک در قدیم، در انواع موسیقی بکار میرفتهاند، اما امروزه از این ساز، بیشتر در موسیقی جز و بلوز استفاده میشود.
- Telecaster: قدیمی ترین نوع از دسته گیتارهای Solid body است و اولین بار توسط فندر ساخته شد. بسیار ساده است و قابلیتهای این ساز نسبت به Stratocaster ها محدودتر است، اما صدای منحصر به فرد تله کسترها همچنان طرفداران زیادی دارد. صدای تله کستر مقطع، شفاف و زنگ مانند است و به همین دلیل بیشتر نوازندگان کانتری و راکاند رول از آن استفاده میکنند. بدنه این ساز معمولاً از چوب توسکا(Alder) یا چوب زبان گنجشک(Ash) و دسته آن از چوب افرا(maple) است و دارای دو پیکاپ single coil است.
- Stratocaster: معمولترین نوع گیتار الکتریک هستند که در دهه 50 ساخته شدند. به دلیل ویژگیهای خاص خود در تمامی سبکهای موسیقی، از بلوز گرفته تا راک و متال، مورد استفاده قرار میگیرند. بهترین و شناخته شدهترین سازنده این نوع گیتار، فندر است.
- Flying V: این نوع جزو گیتارهای الکتریکی با طراحی مدرن محسوب میشوند و دارای شکلی شبیه به حرف V هستند. در موسیقی هارد راک و متال استفاده میشود، هرچند آلبرت کینگ در دهه 70 از این ساز در موسیقی بلوز استفاده میکرده است. بدنه از چوب ماهون(mahogany) یا Korina است و دسته عمدتاً از اقاقیا(Rosewood) یا آبنوس(ebony) میباشد و دارای دو پیکاپ هوم باکر است.
- Gibson Les Pauel: در آهنگهای بلوز، راک و هارد راک استفاده میشود. مزیت این سازها بکار گیری پیکاپهای هوم باکر(Humbucker) در آنها است که باعث از بین رفتن نویز در خروجی صدا میشود و در نتیجه صدای گیبسون لس پاول به نسبت، کمی تودماغی و گرمتر است.
- Explorer: این نوع گیتار نیز مثل مدل Flying V جزو گیتارهای با طراحی مدرن بهحساب میآیند. هرچند در ابتدای تولید این ساز، استقبال چندانی از آنها نشد، اما بعدها این گیتار در موسیقی هارد راک و متال مورد استفاده قرار گرفت. مشخصات ساختاری Explorer ها نیز مشابه Flying V است.
بهترین برند گیتار الکتریک کدام است؟
حالا که با نکات خرید گیتار آشنا شده و دانستید که برای انتخاب یک گیتار الکتریکی خوب باید چه مواردی را مورد بررسی قرار دهید، در ادامه به بررسی 7 تا از بهترین مدلهای گیتار الکتریکی پرداخته و شما را با برخی برندهای ارزان قیمت و متوسط آشنا میکنیم.
گیتار الکتریک یاماها مدل Pacifica 012 سایز 4/4

- اندازه 4/4
- جنس صفحهی رویی صنوبر(Spruce)
- جنس صفحهی پشتی ماهون(Mahogany)
- جنس صفحات کناری ماهون(Mahogany)
- جنس بدنه و دسته چوب
- تقویت دسته با آبنوس ندارد
گیتار الکتریک شکتر مدل Balsac The Jaws ‘o Death – 1555

- اندازه 4/4
- جنس بدنه ماهون(Mahogany)
- جنس دسته ماهون(Mahogany)
- جنس شیطانک Graph Tech Tusq
- تعداد فرتها 24 عدد
- 6 عدد سیم فلزی و فنری
گیتار کلاسیک رویال کد 08

- اندازه 4/4
- جنس صفحهی انگشتگذاری صنوبر(Spruce)
- مقیاس گیتار 680 میلیمتر
- جنس ماشین هد کروم
- تعداد فرتها 18 عدد
- تعداد سیمها 6 عدد
گیتار الکتریک کورت مدلX500

- اندازه 4/4
- جنس صفحهی رویی صنوبر(Spruce)
- جنس صفحهی پشتی ماهون(Mahogany)
- جنس صفحات کناری ماهون(Mahogany)
- جنس بدنه افرا(Maple)
- جنس دسته ماهون(Mahogany)
گیتار الکتریکی کورت مدل Z42

- اندازه 4/4
- جنس صفحهی رویی ماهون(Mahogany)
- جنس صفحهی پشتی ماهون(Mahogany)
- جنس صفحات کناری ماهون(Mahogany)
- جنس بدنه و دسته ماهون(Mahogany)
- تقویت دسته با آبنوس ندارد
گیتار الکتریک شکتر مدل Odin – 4508

- اندازه 4/4
- جنس بدنه ماهون(Mahogany)
- جنس دسته افرا(Maple)
- جنس صفحهی انگشتگذاری آبنوس(Ebony)
- جنس شیطانک Graph Tech Tusq
- تعداد فرتها 22 عدد
گیتار الکتریکی شکتر مدل Jeff Loomis ‘Cygnus’ JLX-1 FR

- اندازه 4/4
- جنس صفحهی رویی افرا(Maple)
- جنس بدنه زبان گنجشک(Ash)
- جنس دسته و صفحه انگشتگذاری افرا(Maple)
- تعداد فرتها 24 عدد
- تعداد سیمها 6 عدد
در این پست به بررسی و راهنمای خرید بهترین گیتار الکتریک از برندهای مختلف پرداخته و به شما در خرید گیتار ارزان قیمت الکتریکی کمک کردیم. در صورتی که به دنبال بررسی برندهای دیگری هستید، کافی است روی دکمه زیر کلیک کرده و از فروشگاههای آنلاین برای بررسی و یافتن مدلهای بیشتر کمک بگیرید.
اگر از فروشندگان و تامین کنندگان کالا یا خدمات هستید و میخواهید در این صفحه به معرفی کسب و کارتان بپردازیم، میتوانید با مراجعه به صفحه «تبلیغات» درخواست خود را جهت معرفی در سایت تاپترین و تبلیغات برای ما ارسال کنید.