۶۴٪ تخفیف ویژه فقط برای امروز

مشاهده محصولات شگفت‌انگیز
معرفی دیگران

تفاوت‌های اصلی وظایف مدیر داخلی و مدیر اجرایی در چیست؟

یکی از سوء‌تفاهم‌های رایج در مفاهیم مدیریتی، یکی دانستن نقش مدیر اجرایی با مدیر داخلی است. هر چند تعدادی از فعالیت‌های این دو موقعیت با هم همپوشانی دارند، در اصل دو مفهوم جداگانه هستند که هرکدام حیطه وظایف خاص خودشان را دارند. در این مقاله به بررسی نقش مدیر اجرایی و مدیر داخلی پرداخته و تفاوت‌های این دو را بررسی می‌کنیم.

مدیر اجرایی به چه کسی گفته می‌شود؟

هر سازمانی، چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی، برای ایجاد خط مشی‌ها و رویه‌ها و اطمینان از پیروی کارکنان از آن‌ها به گروهی از مدیران نیاز دارد. این تیم رهبری مسئول نظارت بر تصمیماتی است که بر کل سازمان تأثیر می‌گذارد. مدیر ارشد اجرایی، در بالاترین سطح رهبری یک سازمان قرار داشته و مسئول اصلی رشد و پیشرفت سازمان است.

مدیر اجرایی مسئول نظارت بر عملیات و فعالیت‌های یک دپارتمان است. در واقع یک مدیر اجرایی باید از عملکرد درست دپارتمان خودش اطمینان حاصل کند.

شرح وظایف مدیر اجرایی:

  • نظارت و کنترل عمومی عملیات و فعالیت‌های یک بخش
  • همکاری با سایر مدیران برای ایجاد هماهنگی
  • گزارش به مدیران رده بالاتر در مورد پیشرفت بخش
  • ایجاد تغییر در بخش مورد نظارت در جهت افزایش بازدهی کل شرکت
  • برقراری ارتباط موثر با همه افراد بخش جهت تفویض اختیارات و دریافت بازخورد
  • تخصیص بودجه و اجرای سیاست‌ها و رویه‌ها برای دستیابی به اهداف تعیین شده
  • ایجاد تعادل کاری استراتژیک و جلوگیری از مسائل و مشکلات احتمالی مرتبط با منابع
  • مدیریت امور پرسنل مانند جذب و استخدام و اخراج
  • مدیریت قراردادها و مذاکره، و همچنین تجزیه و تحلیل عملکرد براساس داده‌ها در جهت اتخاذ بهترین تصمیمات

یک مدیر اجرایی باید حداقل پنج سال تجربه مرتبط داشته باشد. داشتن مدرک MBA نیز مزیت محسوب می‌شود. مدیران اجرایی این امکان را دارند که پس از چند سال فعالیت به مدیر ارشد اجرایی (CEO) ارتقا پیدا کنند.

مدیر داخلی به چه کسی گفته می‌شود؟

مدیر داخلی فردی است که در یک سازمان نقش رهبری را برعهده گرفته و مسئول مدیریت تیمی از کارمندان است. اغلب، مدیران داخلی مسئول مدیریت و امور اجرایی و اداری یک بخش خاص در شرکت هستند. مدیران داخلی مسئول بررسی عملکرد و تصمیم‌گیری بوده و به عنوان واسط ارتباطی بین مدیر اجرایی و کارکنان عمل می‌کنند. مدیر داخلی در اتخاذ تصمیات باید به نظر مدیر عامل توجه داشته و با هماهنگی او به اجرایی کردن تصمیمات اتخاذ شده بپردازد.

اگر سازمان کوچک بوده و رده های سازمانی کمتری در آن وجود داشته باشد، مدیر داخلی معمولا فعالیت‌های همه کارکنان و بخش‌ها را هماهنگ می‌‌کند، اما در سازمان‌های بزرگ، ممکن است لایه‌های مختلفی از پست‌های مدیریتی وجود داشته باشد. یک مدیر بدون در نظر گرفتن اندازه شرکت، مسئولیت بیشتری نسبت به یک کارمند ساده دارد و از این رو نسبت به کارکنان عادی نیز حقوق بیشتری دریافت می‌کند. مدیر یک بخش به طور کلی مسئول ارتباطات درون سازمانی و ارتباطات برون سازمانی، عملکرد کارکنان زیر مجموعه و خروجی‌های بخش خود بوده و باید به مدیریت اجرایی پاسخگو باشد. توجه به جزئیات و مسئولیت پذیری از ویژگی های شخصیتی مهم یک مدیر داخلی محسوب می‌شوند.

جاب ویژن در این صفحه به فرصت های شغلی مدیران داخلی پرداخته (لینک صفحه).

 شرح وظایف مدیر داخلی:

  • انجام هماهنگی‌ها بین کارفرما و کارکنان
  • نظارت بر نحوه عملکرد واحدهای مختلف
  • نظارت بر فرآیندهای سازمان و ارائه گزارش به مدیران
  • مدیریت امور کارکنان، انتقال مسائل و پیام‌ آن‌ها به مدیران و انجام پیگیری‌ها
  • ارائه شرح شغل و مسئولیت‌های کارکنان واحدهای مختلف
  • رسیدگی به شکایات مشتریان و شرکای سازمان
  • مدیریت و آموزش افراد تیم
  • تنظیم قراردادها

تفاوت‌های نقش مدیر داخلی و مدیر اجرایی

مدیر داخلی فردی است که مسئولیت فعالیت گروهی از کارکنان یک سازمان را بر عهده دارد. او باید ضمن راهنمایی کارکنان برای رسیدن به اهداف سازمان، نقش محرک و مربی را نیز ایفا کند. ممکن است سرپرستانی زیر نظر یک مدیر باشند که به او در انجام وظایفش کمک کنند. با این حال، مسئولیت کلی عملکرد کارکنان بر دوش مدیر است.

از سوی دیگر، مدیر اجرایی فردی است که مسئول اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های مدیر ارشد اجرایی و هیئت مدیره یک شرکت است. او کسی است که باید از کارآمد بودن عملکرد روزانه شرکت اطمینان حاصل کند. به طور خلاصه، یک مدیر اجرایی باید بر عملکرد اداری سازمان نظارت کند. مدیر اجرایی در سازمان جایگاه بالاتری نسبت به مدیر داخلی دارد.

به طور کلی مدیران اجرایی و مدیران داخلی در این مواد با هم تفاوت دارند:

وظایف روزانه

در اکثر سازمان‌ها، مدیر داخلی بر اعضای تیم و منابع برای تولید یا ارائه خدمات نظارت دارد. مدیران داخلی در تمام سطوح، مشارکت عملی بیشتری با فعالیت‌های روزانه یک سازمان دارند. آن‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که اعضای تیم وظایف خود را به طور موثر انجام داده و قوانین و دستورالعمل‌های شرکت را دنبال کنند.

مدیران اجرایی بر تعریف اقدامات و فعالیت‌های یک بخش برای دستیابی به اهداف مشخص شده شرکت یا سازمان تمرکز دارند. آن‌ها خط مشی‌ها را تدوین کرده و برنامه‌های عملی کوتاه مدت و بلندمدت را برای هدایت اجرای طرح‌های شرکت ارائه می‌دهند. به همین دلیل، مدیران اجرایی معمولاً به مدیران داخلی جهت می‌دهند، زیرا عملکرد آن‌ها فراگیرتر است.

چشم انداز

هم مدیران داخلی و هم مدیران اجرایی برای دستیابی به چشم انداز سازمان تلاش می‌کنند، اما مدیران اجرایی مسئول ایجاد این چشم انداز و مدیران داخلی مسئول اجرای برنامه‌ها برای تحقق چشم‌اندازها هستند. مدیران اجرایی در سطح استراتژیک کار کرده و اغلب ترکیبی از استراتژی‌ها و فعالیت‌ها را برای کمک به سازمان در برآورده کردن چشم انداز و ماموریت آن طراحی می‌کنند.

مسئولیت‌ها

در حالی که مدیران داخلی بر استفاده موثر از منابع شرکت تمرکز دارند، مدیران اجرایی مسئول انجام فعالیت‌های حیاتی جهت بقای سازمان هستند. از آنجایی که مدیران داخلی بیشتر با اعضای تیم و سایر منابع انسانی کار می‌کنند، تا زمانی که از دیدگاه استراتژیک مدیران اجرایی پیروی کنند، خطر شکست کمتری دارند. در مقابل، مدیران اجرایی کار حساس‌تری برعهده داشته و صاحبان شرکت و هیئت مدیره از آن‌ها انتظار دارند که نتایج استراتژیک حاصل از تصمیمات و برنامه‌های تدوین شده را ارائه دهند.

عملکرد

مدیران داخلی معمولاً به تجزیه و تحلیل، ارزیابی و بهبود فرآیندهای شرکت برای رسیدن به عملکرد و کارایی بالاتر توجه دارند. آن‌ها جنبه‌های حیاتی عملیات شرکت را برای شناسایی نقاط ضعف و موانعی که می‌تواند بهره‌وری را کاهش، هزینه را افزایش داده و از دستیابی به اهداف شرکت جلوگیری کند، ارزیابی می‌کنند. مدیران داخلی معمولاً جنبه رویه‌ای عملیات شرکت را اداره می‌کنند. وظیفه آن‌ها عمدتاً عملیاتی کردن فرآیندها و پروتکل‌های مدیران اجرایی از طریق شیوه‌های صحیح اداری و مدیریتی است.

مهارت‌ها

مدیران داخلی و مدیران اجرایی نیازهای مهارتی متفاوتی دارند. از آنجایی که مدیران داخلی معمولا بر تیمی از کارکنان نظارت می‌کنند، ممکن است از افراد متخصص و مهارت‌های رهبری برای موفقیت در نقش خود استفاده کنند. مدیران مؤثر، فعالیت‌های مربیگری، مدیریت، آموزش و تیم‌سازی را انجام می‌دهند، که وظایفی هستند که به مهارت‌های ارتباطی، بین فردی و سایر مهارت‌های نرم نیاز دارند. مدیران اجرایی بر فعالیت‌های مدیران داخلی نظارت می‌کنند، بنابراین آن‌ها ممکن است مهارت‌های گفته شده را به طور فعال به کار نبرند.

بسته به اندازه و فرهنگ شرکت، مدیران اجرایی با توجه به تخصص خود در زمینه خاصی از یک صنعت استخدام می‌شوند. در نتیجه، با وجود اینکه مواردی از تداخل مسئولیت‌ها بین مدیران داخلی و اجرایی وجود دارد، مدیران اجرایی معمولا مشارکت کمتری با اعضای تیم و عملیات روزمره شرکت خواهند داشت.

جمع بندی

رده‌های مختلف مدیریتی در هر سازمان وجود دارد که ممکن است باتوجه به همپوشانی مسئولیت‌هایشان از نظر مفهومی یکسان در نظر گرفته شوند. در اغلب موارد نقش مدیر داخلی و مدیر اجرایی یکی دانسته شده و تفاوت‌های بین این دو برای افراد شفاف نیست. یک مدیر داخلی بیشتر درگیر عملیات روزانه شرکت و یک مدیر اجرایی مسئول تعیین استراتژی برای رسیدن به اهداف آن است. وجود هر دو نقش در کنار هم در سازمان‌های بزرگ ضروری بوده و شرط اصلی برای رشد و پیشرفت آن‌ها است.

امتیاز نوشته

به این نوشته چه امتیازی میدی؟

میانگین امتیازها: 3 / 5. تعداد آرا: 2

این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا