۶۴٪ تخفیف ویژه فقط برای امروز

مشاهده محصولات شگفت‌انگیز
لوازم جانبی آلات موسیقی

قیمت و خرید سیم گیتار الکتریک و کلاسیک

راهنمای خرید سیم گیتار خوب و ارزان

لوازم موسیقی نیاز به این دارند که هرازگاهی دستی به آنها کشیده و قطعاتی که قابلیت تعویض دارند را تعویض کنید. یکی از این موارد که تقریبا در هر سازی وجود دارد، سیم است. پیش از این در پست راهنمای خرید گیتار به بررسی انواع مختلفی از گیتار الکتریک، کلاسیک و اکوستیک پرداخته و به شما در خرید این وسیله موسیقی که بیشترین محبوبیت را خصوصا در بین افراد جوان دارد کمک کردیم.

حال در ادامه می‌خواهیم به معرفی 20 مدل از بهترین سیم گیتار الکتریک و کلاسیک از برندها و مدل‌های مختلف بپردازیم. اگر به دنبال خرید سیم خوب گیتار همچون لابلا، الیس، ساوارز، داداریو، لوتیر و دی آر هستید تا انتها با ما همراه باشید.

راهنمای خرید سیم گیتار

برای خرید سیم گیتار چند نکته وجود دارد که پیش از خرید حتما باید آنها را مورد بررسی قرار دهید تا سیمی خریداری کنید که جدایی از اصل بودن، صدای با کیفیتی هم برای ساز شما به ارمغان بیاورد.

به صورت کلی سه فاکتور اصلی در انتخاب و خرید سیم گیتار وجود دارد که برای هر نوع گیتاری باید به این چند نکته دقت بالایی داشته باشید.

اندازه و وزن سیم

گیتار سازی است که بسته به نوع آن در ابعاد مختلفی ساخته می‌شود. از آنجایی که ارتعاش سیم‌ها موجب ایجاد صدا شده و از طریق کاسه پخش می‌شود؛ در نتیجه اندازه و طول سیم و در کنار آن وزن کلی که هر سیم خواهد داشت روی تن صدا تاثیر بالایی دارد.

اگر سیم‌ها وزن زیادی داشته باشند، صدای گیتار کمی بم به نظر خواهید رسید و از سوی دیگر اگر اندازه(در اینجا منظور ضخامت است) کم باشند صدای زیر و اگر زیاد هم باشد صدای بم را دریافت خواهیم کرد.

روی این موضوع مواد به کار رفته در ساخت سیم و همچنین نوع پیچش بخش‌های ابتدایی و انتهایی سیم نیز تاثیر دارد.

نوع لایه محافظ و پوشش‌ها

به‌تازگی برای ساخت سیم گیتار از سایه محافظ استفاده می‌کنند که هم موجب می‌شود از خوردگی محافظت شود و هم اینکه از پوسیدن آنها جلوگیری خواهد شد تا عمر طولانی‌تری داشته باشند.

در کنار این لایه محافظ کشش سیم گیتار نیز موثر است. بیشتر برندها در سه نوع کشش سیم‌ها را تولید می‌کنند.

  1. کشش زیاد(High Tension): این نوع سیم‌ها به این دلیل که کشش بالایی دارند، نیاز است تا فشار بیشتری هم به انگشتانتان در هنگام نواختن وارد کنید.
  2. کشش عادی یا متوسط(Normal or Medium Tension): این نوع سیم‌ها در حالت میانه هستند؛ نه نیاز به فشار زیاد دارند و نه اینکه در فشار کم صدای واضحی تولید می‌کنند.
  3. کشش کم(Low Tension): نواختن این سیم‌ها راحت‌تر بوده و انگشتان هم دیرتر خسته می‌شوند. اما در پایین دسته گیتار موجب ایجاد گز می‌شوند.

مواد به کار رفته در ساخت سیم

همانطور که می‌دانید گیتار دارای 6 سیم مختلف است. سیم‌های تریبل گیتار(۱، ۲ و ۳) از چند ماده مختلف ساخته می‌شوند که به‌صورت درصدی هستند. سیم‌های بیس گیتار(۴، ۵ و ۶) معمولا دارای هسته چند رشته‌ای هستند که از جنس ناسلون یا کامپوزیت می‌باشند.

از همین رو باید ببینید که اولا گیتار شما از کدام نوع است و سپس درصد مواد استفاده شده برای این دو گروه از سیم‌ها را بررسی کنید که به صورت خلاصه شامل موارد زیر خواهند بود.

متریال سیم‌های تریبل:

  1. Clear Nylon: متداول‌ترین نوع سیم‌های تریبل است که تعادل خوبی بین گرمی و شفافیت صدا ایجاد و ماندگاری طولانی مدتی دارد.
  2. Black Nylon: دارای صدای گرم و لطیفی می‌باشند. اگر سبک فولک را دنبال می‌کنید بهتر است از این نوع استفاده کنید.
  3. Titanium: تیتانیوم صدای واضح‌تری را تولید می‌کند. اگر گیتارتان قدیمی شده این گزینه بهتر است.
  4. Carbon Fiber: سیم‌های کربنی حجم صدای بالا و طول عمر زیادی دارند. صدای تیزشان هم ماندگاری کمی دارد.
  5. Composite: صدایی شفاف با انتشار بالا را تولید می‌کنند. در سیم سوم گیتار برای ایجاد بالانس بین صدای سیم‌های تریبل و بیس به کار می‌رود.

متریال سیم‌های بیس:

  1. برنز (Bronze): سیم برنز گیتار اغلب حاوی ۸۰٪ مس و ۲۰٪ روی می‌باشند که به همین دلیل آنها را با نام ۸۰/۲۰ برنز نیز می‌شناسیم. استفاده از برنز سبب می‌شود تا صدای شفاف با ماندگاری بالا داشته باشید.
  2. نقره (Silver): سیم‌های نقره معمولا از مسی که نقره اندود شده‌اند ساخته می‌شوند و به این معنی نیست که از نقره خالص در تولید آنها استفاده شده باشد. سیم‌هایی با پوشش نقره صدای گرمی را تولید ‌می‌کنند و عمر بالایی نیز دارند.

بهترین سیم گیتار الکتریک و کلاسیک

حال که با نکاتی که باید در انتخاب سیم انواع گیتار الکتریک، کلاسیک و اکوستیک آشنا شدید در ادامه به بررسی 8 مدل از سیم‌ها برای انواع گیتار از برندهای معروف می‌پردازیم.


جمع‌بندی نهایی

در این پست به بررسی و راهنمای خرید سیم گیتار پرداخته و شما را با مدل‌ها و برندهای مختلفی آشنا کردیم. همچنین به معرفی انواع سیم و ساختاری که هر کدام برای نوع خاصی از سبک موسیقیایی دارند پرداختیم.

امتیاز نوشته

به این نوشته چه امتیازی میدی؟

میانگین امتیازها: 3.7 / 5. تعداد آرا: 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا