بررسی قیمت و خرید 36 مدل مانیتور LED ارزان
بررسی و خرید 9 مدل مانیتور LED برای کامپیوتر
اگر نگاهی به یک دهه قبل بیندازید در کامپیوترهای رومیزی خبری از مانیتور LED با صفحه تخت یا معمولی وجود نداشت؛ چه برسد به اینکه مانیتورهای خمیده با کیفیت بالا وجود داشته باشد. پیش از این با صفحه نمایشهایی از نوع پلاسما روبهرو بودیم که وزن بالایی داشته و فضای زیادی را هم اشغال میکردند. بگذریم که مصرف برق آنها هم کم مانده بود از قبض به بیرون فرار کنند.
تا اینکه صفحه نمایشهایی از نوع LCD معرفی شدند. همین صفحه نمایشها آغازی بودند برای ارائه مانیتورهایی تخت که ابعاد کمی داشته و وزنشان نیز کمتر بود. اما همچنان مصرف برق نیاز به بهبود داشت و کیفیت آن هم زیاد چنگی به دل نمیزد. تا اینکه در نهاست مانیتورهای LED از برندهای مختلف سربرآوردند. در این نوع با کیفیت صفحه نمایش فوق العاده بالا در پنلهای متعدد با مدت زمان پاسخدهی سریع مواجه هستیم. وزن کمی هم داشته و عمر آنها نیز طولانیتر است.
در ادامه این پست قصد داریم به بررسی انواع مانیتور LED از برندهای معروفی نظیر سامسونگ، ال جی، ایسوس، بنکیو و همچنین برندهای ایرانی مثل جی پلاس و ایکس ویژن بپردازیم. اما اجازه دهید قبل از آن نگاهی به راهنمای خرید مانیتور LED داشته و ببینیم که اصلاً برای خرید مانیتور خوب و ارزان باید به چه نکاتی توجه کنیم.
راهنمای خرید مانیتور LED برای کامپیوتر
بیشترین استفاده از مانیتور برای کامپیوتر است؛ اما شاید بخواهید از آن برای کنسول بازی نیز استفاده کنید. در هر حالت چه برای سیستم رومیزی و چه کنسول بازی باید به یک سری نکات اصلی دقت کنید. تنها برخی موارد با هم فرق دارند که در پست جداگانه آنها را بررسی کردهایم.
نوع کاربری خود را مشخص کنید
مهمترین نکته برای خرید صفحه نمایش کامپیوتر نوع کاربری و نیاز شماست. اینکه از کامپیوتر برای وبگردی استفاده کنید یا اینکه از آن برای کارهای تخصصی مثل گرافیک و برنامه نویسی استفاده کنید تفاوت زیاد و نقش مهمی در انتخاب بهترین مانیتور LED دارد.
کاربری که از مانیتور برای انجام بازی استفاده میکند دو چیز را دنبال میکند. یکی کیفیت بالا و دیگری واکنش سریع در حین بازی که از قافله انجام مراحل چند میلی ثانیهای عقب نباشد. مدت زمانی هم که پای این مانیتور مینشینید تاثیر دارد تا موجب خستگی و آسیب به چشمها نشود.
پس قبل از هرچیزی نوع کاربری را مشخص کنید و سپس بر اساس آن مانیتورهای مناسب با همان نوع کاربری را مورد بررسی قرار دهید. اگر به دنبال مانیتوری برای استفاده در اداره و دفترکارتان هستید، نیازی به خرید مانیتوری با کیفیت بالا نخواهید داشت. چرا که هزینه اضافی است. شما باید بر اساس نوع کاربری که همان اداری است، محصول مناسب را انتخاب کنید.
انتخاب سایز مناسب
اصلیترین موضوع برای خرید مانیتور ال ای دی به سایز صفحه نمایش برمیگردد. برای کاربری عادی و روزمره معمولاً سایز 19 تا 23 اینچی گزینه مناسبی هستند. با چنین سایزی نیاز به کار خاصی نخواهید داشت.
اما گاهی پیش میآید که برای کار تخصصی مثل انجام کارهای گرافیکی، برنامه نویسی یا بازی به یک صفحه نمایش بزرگ نیاز دارید. در این حالت است که باید نیاز خود را بررسی و بر اساس آن سایز مناسب را انتخاب کنید.
انتخاب پنل مناسب
صفحه نمایش های LED بیشتر با سه پنل شناخته میشوند که هریک دارای ویژگیهای خاصی هستند. اما تفاوت اصلی آنها در دو چیز است. یکی به کیفیت صفحه و دیگری به مدت زمان پاسخدهی. این سه نوع به شرح زیر هستند.
- پنل TN: کیفیت این نوع پنل در حد پایینی است. اما از نظر زمان پاسخ دهی سرعت فوق العاده بالاتری دارد. از همین روی برای کارهای روزمره خانگی و اداری مناسب هستند. اما در حالتی که کاربر گیمینگ باشید، برای بازیهایی که نیاز است واکنش سریعی از خود نشان دهند نیز گزینه عالی هستند. اما دقت کنید که کیفیت صفحه در این مدل نسبت به دو نوع بعدی کمتر است.
- پنل VA: این نوع پنل را میتوان حد وسط در نظر گرفت. نسبت به نوع قبلی کیفیت بهتری دارد، اما مدت زمان پاسخگویی به آن نمیرسد و بیشتر است. این مدل را میتوان بهترین گزینه برای انجام بازی و کاربری خانگی در نظر گرفت. هم کیفیت در آن بهتر است و هم اینکه واکنش سریعی دارد.
- پنل IPS: در نهایت این نوع دارای کیفیت صفحه بسیار بالا نسبت به دو مدل قبلی هستند، اما زمان پاسخگویی طولانیتری دارند. همین موضوع باعث شده برای بازی و گیمینگ مناسب نباشند. اما برای افرادی که کارهای گرافیکی انجام میدهند یا علاقهمند به دیدن فیلمهای با کیفیت هستند گزینه بسیار عالی باشند.
پورتهای مانیتور
همیشه خریدار مانیتوری باشید که از پورتهای زیادی نظیر: HDMI – VGA – DVI و حتی جک هدفون و USB نیز برخوردار باشد. وجود درگاههای مختلف بر روی نمایشگر شما سبب می شود تا بتوانید به سادگی و در کسری از زمان، آن را به دیگر وسایل صوتی و کنسول های بازی نیز متصل نمایید.
زمان پاسخگویی
منظور از زمان واکنش (Response time) یعنی زمانی که طول میکشد تا یک پیکسل مانیتور از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر پیدا کند. این واکنش غالبا به صورت تغییر رنگ سیاه به سفید و مجددا به سیاه در چند میلی ثانیه اندازه گیری میشود. زمان واکنش معمول برای LCD زیر ۱۰ میلی ثانیه است.
این پارامتر بیشتر برای گیمرها و کسانی که به تماشای فیلم با کیفیت بالا علاقه دارند، اهمیت دارد. زمان پاسخگویی پایینی در حد دو میلی ثانیه گوستینگ (سایه ضعیف تصویر قبلی) و میزان تاری تصویر را به شدت کاهش میدهد. البته مانیتورهای با زمان پاسخگویی پایین، به علت قیمت بالا و کاربرد خاص اولویت اول غالب کاربران نیستند.
در حال حاضر، تنها پنلهای TN از زمان پاسخ یک میلی ثانیه پشتیبانی میکنند. این در حالی است که پنل های IPS میتوانند به چهار میلی متر برسند.
اینکه کدام یک را انتخاب کنید کاملاً به انتظارات و کاربرد شما بستگی دارد. البته که این زمان در مانیتور گیمینگ هرچه کمتر باشد کیفیت تجربه بالاتر خواهد بود. در نظر داشته باشید که این عنصر آنچنان جزیی است که ممکن است حتی این تفاوت بین یک و چهار میلی ثانیه را متوجه نشوید.
زاویه دید
یکی دیگر از موارد مهم در خرید یک مانیتور باکیفیت، دانستن زاویه دید آن است. در حقیقت زاویه دید سبب میشود تا شما حتی اگر درست در وضعیت مرکزی و مقابل با صفحه نمایشگرتان نیز قرار نداشته باشید، بتوانید به خوبی از محتویات به نمایش در آمده بر روی آن مطلع شوید. البته فراموش نکنید اگر همیشه بطور خصوصی از مانیتورتان استفاده می کنید، دیگر خیلی نیازی به توجه در این خصوص نیست.
قیمت مانیتور
خریداران عزیز توجه داشته باشند همانطور که گفتیم امروزه مانیتورها در انواع و اقسام مدل ها و سایزها تحت نام برندهای مختلف طراحی و تولید می شوند که فارغ از قیمت مانیتور باید همیشه درصدد خرید محصولی باشید که هم نیاز شما را مرتفع سازد و هم از گارانتی معتبری در این میان برخوردار باشد تا بتوانید لااقل برای مدت زمانی مشخص در کمال اطمینان از آن استفاده نمایید.
روشنایی
منظور از روشنایی (Brightness) شدت روشنایی روشنترین رنگ سفیدی است که نمایشگر قادر به تولید آن است. به طور معمول روشنایی مورد تایید برای مانیتور در محیط اتاق 120 شمع بر متر مربع (cd/m2) یا نیت است. اما شما میتوانید بسته به نیاز خود از طریق منوی تنظیمات نمایشگر یا On-Screen Display اقدام به تغییر و تنظین آن نمایید.
مانیتورهای بالا رده تا حدود 300 الی 350 شمع بر متر مربع را نیز پشتیبانی میکنند. اما هنگام خرید تنها کافیست از اینکه مانیتور مورد نظرتان از 250 شمع بر متر مربع پشتیبانی نماید.
فناوریهای G-Sync و FreeSync
تکنولوژی G-Sync و FreeSync به ترتیب توسط انویدیا (NVIDIA) و ایامدی (AMD) برای رفع مشکل چندپارگی تصویر (Screen Tearing) در نسل جدید ارائه شدهاند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که تعداد فریمهای تولید شده توسط کارت گرافیک شما با مانیتورتان همگام نباشد.
یعنی در واقع تعداد فریمهای تولیدی توسط کارت گرافیک با زمان پاسخگویی مانیتور مضرب صحیحی از هم نباشند. در این حالت اصطلاحا پارگی تصویر رخ میدهد که عبارت است از پاره شدن قاب نمایش به وسیله فریم بعدی یا قبلی.
برای حل این مشکل انویدیا و AMD به عنوان تولیدکنندگان اصلی کارت گرافیک اقدام به همکاری با تولید کنندگان مانیتورها کردهاند که حاصل آن عرضه مانیتورها با فناوری G-Sync ویا FreeSync است.
تکنولوژی FreeSync شرکت AMD هیچ هزینه اضافی به قیمت پایه مانیتور اضافه نمیکند. در واقع درست مانند کارت گرافیکهایش قیمت تمام شده پایینتری را برای کاربران فراهم میکند. در حالی که تکنولوژی G-SYNC انویدیا بابت امتیاز استفاده این تکنولوژی توسط شرکتهای ثالث چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار بر قیمت پایه مانیتور اضافه میکند.
قابلیتهای ویژه را بررسی کنید
برخی مانیتورها دارای یک سری ویژگی خاص هستند که بسته به نوع کاربری بهتر است این موارد را هم بررسی کنید.
- پشتیبانی از پورت هدفون
- پشتیبانی از پورتهای متنوع
- پشتیبانی از اسپیکر
- چرخش مانیتور
در این پست به بررسی 36 مدل از بهترین مانیتورهای LED بازار با پنلهای مختلف TFT، IPS و VA از برندهای مختلف پرداخته و نکاتی که باید در هنگام خرید مانیتور برای کامپیوتر آنها را بررسی کنید را مورد بررسی قرار دادیم.
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید