
بهترین پاور کامپیوتر موجود در بازار کدام است؟
راهنمای خرید پاور کامپیوتر ارزان قیمت
پاور کامپیوتر یا همان منبع تغذیه وظیفه تامین انرژی لازم برای کار کردن قطعات مختلف کامپیوتر را که درون کیس قرار دارند بر عهده دارد. این قطعه حیاتی از طریق مادربرد، انرژی که برای استفاده از قطعات مختلفی مثل درایو نوری، CPU، رم و قطعات دیگری که از طریق پورتهای کیس به آن متصل میشود را بر عهده دارد.
در این پست قصد داریم به بررسی بهترین پاور کامپیوتر ارزان قیمت از برندهای مختلف انتک، تسکو، گرین، دیپ کول، هترون و ایکس اف ایکس پرداخته و با بررسی نکاتی که در خرید منبع تغذیه کامپیوتر باید به آنها توجه کنید به شما در انتخاب گزینهای مناسب کمک کنیم.
راهنمای خرید منبع تغذیه و پاور کامپیوتر
این قطعه شاید در ظاهر اهمیت زیادی نداشته باشد، اما اگر محصول نامناسبی انتخاب کنید در صورت یک اشتباه قابلیت این را دارد تا کل سیستم کامپیوتری شما را از بین ببرد. جریانات و نوسانات مختلف در برق مانند قطعیهای برق که در کشور ما به وفور وجود دارد میتوانید دلیلی بر همین مسئله باشد.
معمولاً همه ما در خرید یک سیستم کامپیوتری بعد از اینکه قدرتمندترین CPU، بهترین رم کامپیوتر و سایر قطعات دیگر را انتخاب کردیم در آخر به سراغ این وسیله میرویم در حالی که چیزی در جیبهای ما باقی نمانده است.
حال بیایید ببینیم در خرید این قطعه الکتریکی مهم کیس کامپیوتر باید به چه مواردی توجه داشته باشیم؟
میزات توان(وات) منبع تغذیه
حداکثر توانی که یک منبع تغذیه میتواند ارائه دهد را با واحد وات میسنجند. پاورهای امروزی بازار بین 200 تا 1800 وات هستند تا قادر باشند انرژی مورد نیاز قطعات داخلی و بیرونی کیس را تامین کنند.
در خرید منبع تغذیه این مورد اهمیت بسیاری دارد. باید تمامی قطعاتی که استفاده میکنید را بررسی کرده و با جمع کردن میزان وات مورد نیاز برای استفاده همزمان از همه آنها یک مقدار تقریبی را بهدست آورد.
از آنجایی که امکان بررسی یک یک قطعات برای مشاهده توان مورد نیاز کمی دشوار است میتوانید با مراجعه به صفحه power supply calculator قطعات مختلفی که انتخاب کردهاید را بررسی کنید تا میزان وات مورد نیاز را به دست آورید. همچنین این سایت بر اساس سیستمی که دارید گزینههای مختلفی را مشابه تصویر زیر پیشنهاد میدهد.

به عنوان نمونه اگر جمع این میزانها عدد 201 شد، باید از یک پاور کامپیوتر با قدرت حداقل 450 وات استفاده کنید. میپرسید چرا؟
میزان قدرتی که برای یک پاور روی محصول درج شده درست مثل ظرفیت پاور بانکها یک ظرفیت اسمی است و ظرفیت دقیق آن چیزی کمتر از مقدار اعلام شده در هنگام استفاده خواهد بود.
در این مورد باید آیندهنگر هم باشید. اگر قصد دارید قطعات بیشتری در آینده به کامپیوترتان اضافه کنید باید وات بالاتری هم در نظر بگیرید. شاید هم مجبور شوید به هر دلیلی در زمانی کوتاه قطعات زیادی را ارتقا دهید که به همین خاطر پیشنهاد میشود پاوری با دو برابر حد نیاز انتخاب کنید. اینطور در هنگام ارتقا مجبور به تعویض و صرف هزینه بیشتر نیز نخواهید شد.
کانکتورها را بررسی کنید
کانکتورها مدام در حال تغییر هستند و مدلهای جدیدی به بازار عرضه میشوند. در هنگام خرید باید به قطعاتی که دارید توجه کرده و بررسی کنید که همخوانی با پاور را داشته باشند.

به عنوان نمونه در تصویر بالا دو مادر بورد با کانکتور مجزا را میبینید. در سمت چپ از دو کانکتور با سوکتهای 6 و 8 تایی استفاده شده است و در تصویر سمت راست از یک کانکتور یک تکه با 24 سوکت استفاده شده است.

به راندمان محصول توجه کنید
این راندمان در منبع تغذیه به صورت یک نماد بر حسب عدد بیان میشود. این عدد مشخص میکند که میزان وات اعلام شده، پس از قرار گرفتن تحت بار(Load) با چه درصدی در دسترس خواهد بود؛ به عبارت دیگر، پاور شما چند درصد از برق متناوب ورودی (AC) را به برق مستقیم (DC) تبدیل میکند.
پاورهایی با بازده بالا با نشان 80PLUS مشخص میشوند. این استاندارد به مصرفکننده اطمینان میدهد که بازده پاور مورد نظر، تحت هیچ شرایطی از 80 درصد کمتر نخواهد بود. بنابراین اگر پاوری موفق شود در تستها، بازدهی بیشتر از 80 درصد از خود نشان دهد، موفق به دریافت استاندارد و لوگوی پایهی 80PLUS خواهد شد.
بعد از این حالت نسخههای Bronze، Silver و Gold را نیز داریم. همچنین جدیداً نسخههای Platinum و Titanium هم معرفی شدهاند که کمتر پاوری موفق به کسب آنها شده است.

به ماژولار بودن آن توجه کنید
منظور از ماژولار بودن به کابل کشی منبع تغذیه مربوط میشود. پاورها دارای سه حالت ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار دسته بندی میشوند.
- پاورهای ماژولار: هر دو طرف کابل برق با سوکت است. هم بخشی که از پاور خارج میشود و هم بخشی که به مادربورد متصل میشود ماژولار است. اگر مشکلی مانند پارگی برای کابل رخ دهد به راحتی میتوانید یک کابل نو بخرید بدون اینکه نیاز باشد پار را باز کرده و تعمیر کنید. همچنین تنها زمانی که به یک کابل نیاز دارید استفاده کرده و سیم اضافه درون کیس نخواهید داشت.
- پاورهای نیمه ماژولار: درست مانند نمونه قبل هستند با این تفاوت که کابل برقی که از دوشاخه پریز به خود پاور متصل است را نمیتوان جدا کرد.
- پاوزهای غیرماژولار: این نوع هم طوری هستند که یک خروجی دایره در خود داشته و سیمها از همین سوراخ به بیرون در دسترس هستند و در بسیار موارد برخی سیمها بلا استفاده هستند. البته این نوع دیگر کمتر یافت میشود.
وزن بیشتر، مساوی محصول بهتر!
شاید عجیب به نظر برسد، اما پاورهایی که وزن بیشتری دارند بهتر است. دلیل آن هم به استفاده از قطعات سنگین و با کیفیت درون آنها بر می گردد.
در منبع تغذیه سنگین از خازنهای بزرگ و چوکهای سنگین استفاده میشود که در برخی از آنها نیز از هیتسینک (صفحههای دفع حرارت) ضخیم و فنهای بزرگ برای کاهش تولید گرما استفاده میشود. در نتیجه با وزن بیشتری روبهرو هستیم که با چشم بسته هم میتوان بهترین بودن آنها را تشخیص داد.
بهترین منبع تغذیه کامپیوتر موجود در بازار کدام است؟
حال که دانستید در هنگام خرید پاور کامپیوتر باید به چه مواردی توجه کنید، در ادامه به معرفی برخی از بهترین مارک منبع تغذیه برای کامپیوتر پرداخته و بهترین آنها را بررسی میکنیم.
- گواهینامه 80PLUS : Gold
- نوع پاور : نیمه ماژولار
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : چهار عدد
- کانکتور 15 پین SATA : نه عدد
این محصول سری HP EVO گرین به لطف طراحی ظاهری خاص و توپولوژیهای مدرن به کار رفته در بخشهای مختلف سعی شده تا نیازها و انتظارات حتی سخت گیرترین گیمرهای حرفهای را نیز برآورده کند. دارای فن مجهز به نورپردازی فوق العاده چشم نواز ARGB است.
دارای قابلیت همگام سازی نورپردازی (MB Sync) با مادربردهای مجهز به سوکت ARGB 3Pin است. طراحی ظاهری بسیار خاص با سبک نظامی دارد. مناسب برای کاربردهای گیمینگ و استفاده به صورت 24/7 است. طراحی شده مطابق با جدیدترین استانداردهای طراحی پاور توسط کمپانی اینتل (Intel ATX 2.52) میباشد.
دارای توپولوژی مدرن Half-Bridge به همراه مبدل تانک رزونانس (LLC Resonant) در بخش اولیه است. دارای توپولوژی مبدلهای DC-DC به همراه یکسوسازی همگام (Synchronous Rectification) در بخش ثانویه است. مجهز به ماسفت های آلمانی (Infineon) فوقالعاده پربازده و (Low-RDS(on نسل سوم OptiMOS میباشد.
- گواهینامه 80PLUS : Gold
- نوع پاور : کاملا ماژولار
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : ده عدد
- کانکتور 15 پین SATA: ده عدد
- تعداد ریل 12 ولت : شش عدد
پاور قدرتمند گریت وال Great Wall 1650W به عنوان پاور ماینینگ فول ماژولار(بی صدا) شناخته میشود. دارای خازنهای کاملا ژاپنی است. این پاور کیس و ریگ ماینینگ از توان مورد نیاز برای 12 کارت گرافیک rx 580 برخوردار است، که بهترین و به صرفهترین گزینه نسبت به قیمت عالی برای سیستمهای ماینینگ و گیمینگ محسوب میشود.
پاور فول ماژولار Great Wall 1650W دارای کمترین میزان صدای فن است. با استفاده از این پاور قدرتمند میتوانید به راحتی علاوه بر مادربورد و قطعات اصلی سیستم تعداد 12 عدد کارت گرافیک حرفهای را برق رسانی کنید.
- گواهینامه80PLUS: برنز
- نوع پاور : غیر ماژولار
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : چهار عدد
- کانکتور 15 پین SATA : شش عدد
- تعداد ریل 12 ولت : یک عدد
ایسوس در این خانواده نیز فناوری صفر دسی بل را فراموش نکرده است. در نتیجه شاهد نویز صوتی پایین و افزایش طول عمر فنها خواهیم بود. فن خنک کننده تا آستانه بار 30 درصدی خاموش مانده و پس از افزایش بار، به صورت خودکار فعال خواهد شد.
به گفته ایسوس، مدار چاپی یا برد (PCB) پاورهای ایسوس دارای یک فناوری ضد خرابی هستند که از آنها در برابر رطوبت و گرد و غبار محافظت خواهد کرد. پاورهای جدید TUF Gaming Bronze با وارانتی 6 ساله همراه خواهند بود.
ASUS TUF Gaming Bronzeها از گواهی بازدهی 80 Plus Bronze بهره برده و دارای سیستمهای حفاظتی متعدد از جمله حفاظت در برابر افزایش و کاهش ناگهانی جریان و ولتاژ، حفاظت در برابر بار اضافه، اتصال کوتاه و گرما است.
هر دو منبع تغذیه دارای کابل کشی کامل و غیر ماژولار هستند. در طراحی و رنگ آمیزی آنها، شاهد نماد TUF و رنگ آمیزی سازگار با دیگر سخت افزارهای این شرکت در این خانواده خواهیم بود. یک فن 13.5 سانتی متری با فناوری Axial Tech و مجهز به دو یاتاقان، تهویه اصلی این منابع تغذیه را بر عهده دارند.
- نوع پاور : غیر ماژولار
- کانکتور 15 پین SATA : چهار عدد
- تعداد ریل 12 ولت : یک عدد
پاور یا منبع تغذیهی «TP 650W» محصولی از شرکت تسکو از نوع غیر ماژولار است. پاورهای غیرماژولار جزو سادهترین انواع پاورها هستند که در کامپیوترهای ساده و میانرده معمولا به چشم میخورند. این پاور دارای فرم فاکتور ATX12V V2.3 است که میتواند تا 250 وات توان خروجی داشته باشد.
این میزان از توان خروجی برای کامپیوترهای ساده مقدار مناسبی است. منبع تغذیه(پاور) وظیفهی برقرسانی به قطعات رایانه را بر عهده دارد. برای آنکه مطمئن شوید که یک پاور برای کامپیوتر شما مناسب است یا خیر، سادهترین شیوه جمع بستن میزان مصرف انرژی قطعات مهم مانند: کارت گرافیک، هارددیسک، رم و پردازنده و احتساب 50 وات بیشتر روی مجموع آنها است.
محدودهی ولتاژ ورودی در این محصول 180 تا 245 ولت است و دارای محدودهی جریان 6 تا 12 آمپر است. کانکتورهای برق ارایه شده روی این محصول شامل یک کانکتور 20 +4 پین مادربرد، یک کانکتور چهار پین ATX و یک کانکتور 6 پین PCI-E است.
برای اتصال تجهیزاتی که برق خود را از طریق SATA تامین میکنند، هم دو کانکتور تعبیه شده است. در قسمت پشتی این محصول یک فن با سایز 120 میلیمتر جهت خنک کردن تجهیزات داخل پاور وجود دارد.
- نوع پاور : کاملا ماژولار
- قابلیتهای منبع تغذیه کامپیوتر : Active PFC
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : شش عدد
- کانکتور 15 پین SATA : هشت عدد
- تعداد ریل 12 ولت : دو عدد
منبع تغذیه HX850 از سری HX کورسیر با توان خروجی ۸۵۰ وات و گواهینامه بازدهی ۸۰Plus پلاتینوم، ست کابلهای DC تماما ماژولار، امکان کنترل بسیار دقیق ولتاژ مصرفی و تعیین وضعیت محدوده شدت جریان خروجی، یک عملکرد درخشان ارائه میدهد. ساخته شده تماما با خازن های ۱۰۵ درجه سانتیگراد ژاپنی، گزینه بسیار خوبی برای رایانههای شخصی با کارایی بالا هستند.
با قابلیت تعیین وضعیت دوگانه بین ریل single +12V یا ریل multi +12V امکان کنترل شدت جریان وجود دارد. در وضعیت single امکان عرضه شدت جریان خروجی برابر حداکثر ظرفیت منبع تغذیه روی هر یک از درگاههای اتصال وجود دارد، در وضعیت multiple برای هریک درگاههای اتصال بطور انفرادی محدودیت ارائه شدت جریان خروجی برابر با ۴۰ آمپر میباشد.
- نوع پاور : غیر ماژولار
- قابلیتهای منبع تغذیه کامپیوتر : Active PFC
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : چهار عدد
- کانکتور 15 پین SATA : شش عدد
- تعداد ریل 12 ولت : یک عدد
این منبع تغذیه یک پاور غیر ماژولار ۷۰۰ واتی با فناوری تصحیحساز فاکتور توانی فعال(Active PFC) میباشد و راندمان آن گواهی 80PLUS BRONZE را بهخود میبیند.
کولرمستر در ساخته خود یک فن کمصدا ۱۲۰ میلیمتری HDB را گنجانده است که متناسب با دمای سیستم سرعت چرخش خود را کنترل میکند و آن را بهگونهای طراحی کرده تا بتواند با استفاده از فناوری DC به DC بههمراه LLC برق را از پریز گرفته و بدون تولید صدایی اضافه آن را به مقادیر مناسب سیستم تبدیل نماید و در اختیار قطعات گذارد.
در کنار این ویژگیها داشتن کابلهای تخت که به خلوتی درون کیس کمک مینمایند، مقاومت بالا در برابر دما، بازدهی تقریبی ۸۵ درصدی و دارا بودن استانداردهای ایمنی همچون OVP, OPP, OTP, SCP که عملکرد درست پاور در انتقال برق را تضمین میکند نیز به کمک MWE BRONZE V2 میآیند تا خیال کاربران از بابت قدرت و عملکرد قطعه آسوده گردد.
- نوع پاور : غیر ماژولار
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : دو عدد
- کانکتور 4 پین Molex: دو عدد
- تعداد فن: یک عدد
- محدوده فرکانس ورودی: ۴۷ تا ۶۳ هرتز
- نوع پاور : غیر ماژولار
- قابلیتهای منبع تغذیه کامپیوتر : Active PFC
- کانکتور 2+6 پین PCI-E : سه عدد
- کانکتور 15 پین SATA : شش عدد
- تعداد ریل 12 ولت : یک عدد
پاور PM750D به صورت متوالی توان خروجی 750 وات را ارائه میدهد و در اینکه توان لوازم برای تامین انرژی تمامی قطعات کامپیوتر گیمینگ را دارد شکی نیست، اما نباید از گواهینامهها و قابلیتهای خاص آن از جمله گواهینامه 80PLUS GOLD چشم پوشی کرد.
پاور کامپیوتر دیپ کول PM750D با پشتیبانی از این گواهینامه حداکثر توان و کارایی را ارائه میدهد و میزان بهرهوری را به 90 درصد میرساند. علاوه براین از قابلیت Active PFC نیز بهره گرفته که با کاهش توان راکتیو تولید شده باعث افزایش کارایی و صرفه جویی در مصرف انرژی میشود.
پاور دیپ کول PM750D دارای دمای عملیاتی 0 تا 40 درجه سانتی گراد است که به لطف بهره گیری از یک فن 120 میلی متر قابلیت عملکرد در دمای بالا را نیز فراهم می کند. منابع تغذیه غیر ماژولار PM750D DeepCool سری PM750D دارای گواهینامه طلای 80 PLUS برای ارائه انرژی کارآمد با عملکرد عالی با ارزش عالی هستند.
مزایای استفاده از پاور متناسب با سیستم
- زمانی که پاور شما با سخت افزار مطابقت کامل دارد، در بهترین حالت ممکن ولتاژ میان قطعات تقسیم شده و طول عمر قطعات شما چند برابر می شود.
- زمانی که پاور شما متناسب با سخت افزار انتخاب میشود، پاور در محدوده ۲۰ تا ۸۰ درصد توان مصرفی خود نوسان میکند، همین امر سبب میشود مصرف برق شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.
- زمانی که شما یک پاور را متناسب با قطعات خود انتخاب میکنید، دست شما در آینده برای ارتقای قطعات بازتر خواهد بود در نتیجه با امنیت بیشتر و بالاتری قادر به ارتقای سیستم مورد نظر خود خواهید بود.
هنگام خرید پاور کامپیوتر به این نکات توجه کنید
- قیمت پاور: قبل از هر کاری میزان بودجه برای خرید پاور را مشخص کنید. زمانی که میزان بودجه تعیین شود، خود به خود خیلی از مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما حذف شده و کار انتخاب برای شما آسان میشود.
- نوع پاور: پاورها انواع مختلفی دارند، از پاورهای معمولی گرفته تا نیمه ماژولار و ماژولار که بسته به کار خود باید نوع آن را مشخص کنید. برای سیستمهای خانگی که نیاز به پردازش بالایی ندارند، پاورهای معمولی و برای سیستمهای نیمه حرفهای پاور نیمه ماژولار و برای سیستم های گیمینگ و حرفهای پاور ماژولار خریداری نمایید.
- توان مصرفی: توان مصرفی پاور برحسب وات سنجیده میشود. هر چه میزان وات پاور بیشتر باشد، پاور قدرتمندتر بوده و برق بیشتری مصرف میکند و هرچه توان آن کمتر باشد، ضعیفتر و مصرف برق کمتری دارد. شما باید بر اساس حداکثر توان مصرفی سیستم خود توان پاور را مشخص نمایید. برای یک سیستم معمولی یک پاور ۴۰۰ وات واقعی نیاز است و برای سیستمهای حرفهایتر به توان بیشتری نیاز دارند.
- قدرت خنک کنندگی: طبیعی است که هرچه قدرت خنک کنندگی منبع تعذیه بیشتر باشد، گرمای کمتری تولید کرده و طول عمر آن بیشتر میشود. بنابراین به سراغ پاورهایی بروید که دارای فنهای ۱۲ تا ۱۴ سانتیمتری هستند. زیرا بیشتر از پاورهایی که دارای فن معمولی میباشند، خنک میشوند.
- تعداد سیستمها: یکی از عمدهترین دلایل خراب شدن پاور کامپیوتر نوسان برق است. بنابراین اگر از چند سیستم کنار هم استفاده میکنید، نوسان در برق شدید میشود. پس اگر میخواهید سیستم شما با اختلال روبهرو نشود، پیشنهاد میکنم پاورهای PFC و Active PFC استفاده کنید.
- نوع و تعداد سوکت: شما با توجه به نوع مادربرد خود باید نوع سوکت پاور خود را انتخاب کنید. برای مثال برخی مادربردها به یک سوکت ۲۴ پین نیاز دارند و برخی علاوه بر ۲۴ پین به یک سوکت ۴ پایه هم نیاز دارند. با توجه به تعداد فن، حافظه و سایر لوازمی که قرار است روی آن نصب نمایید باید تعداد سوکت را مشخص کنید.
- گارانتی و خدمات: بهتر است به سراغ برندهایی بروید که دارای ضمانت نامه هستند، معمولا شرکتهایی جنس خود را گارانتی میکنند که اجناس آنها از کیفیت بالایی برخوردار است. اگر جنس بی کیفیت را ضمانت کنند، هزینههای سنگینی را برای شرکت به همراه خواهد داشت. پس میتوان نتیجه گرفت قطعاتی که دارای ضمانت نامه هستند، از کیفیت بالایی هم برخوردار میباشند.
بهترین برند پاور کامپیوتر کدام است؟
هر روزه ما شاهد ورود تولیدکنندگان جدیدی به بازار پاور کامپیوتر هستیم. چند تا از برندهای شناخته شده و معتبری که شما میتوانید محصولاتشان را خریداری کنید برندهایی نظیر سیسونیک (SeaSonic)، کورسیر (CORSAIR)، کولر مستر (Cooler Master)، ترمالتیک (Thermaltake) و… از بهترین برندهایی هستند که میتوانید تهیه کنید.
قیمت پاور کامپیوتر چقدر است؟
قیمت پاورها در بازار ایران به شدت بالاست و از رنج قیمتی 700 هزار تومان تا 5 میلیون تومان است. اگر به دنبال یک خرید اقتصادی هستید بهتر است از محصولات داخلی گرین (Green) با حداقل استاندارد برنزی استفاده کنید.
منبعتغذیهکامپیوتر یا پاور چیست؟
پاور (Power Supply Unit) قطعهای است که برق مورد نیاز برای تامین قطعات مختلف کامپیوتر را مهیا میسازد. همان طور که میدانید برق شهری دارای جریان متناوب Ac است، اما برای تامین برق قطعات کامپیوتر نیاز به جریان مستقیم Dc میباشد. وظیفه پاور دقیقا همین کار است، یعنی تبدیل جریان Ac برق شهری به جریان Dc مورد نیاز رایانه به همین علت کامپیوتر هم مانند سایر وسایل الکترونیکی برقی به منبع تغذیه نیاز دارد.
امیدواریم این مطلب برای خرید منبع تغذیه کامپیوتر به شما کمک کرده باشد تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. خواندن راهنمای خرید بهترین لپ تاپ ایسوس و راهنمای خرید بهترین لپ تاپ لنوو هم به شما توصیه میشود. در پایان اگر تجربهای در خرید پاور کامپیوتر دارید و مدلهایی که معرفی شده را استفاده کردهاید، خوشحال خواهیم شد که نظرات و تجربیات خود را از بخش نظرات برای ما ارسال کنید. همچنین اگر سوالی در خصوص خرید منبع تغذیه کامپیوتر دارید از بخش نظرات اعلام کنید تا شما را راهنمایی کنم.
,مطلب مفیدی بود
موفق باشید