۶۴٪ تخفیف ویژه فقط برای امروز

مشاهده محصولات شگفت‌انگیز
موبایلکالای دیجیتال

بررسی تخصصی گوشی نوکیا 7.2

گوشی Nokia 7.2 چطوره؟ +بررسی تخصصی و قیمت

گوشی موبایل نوکیا 7.2 از سری محصولات جدید و خوش ساختی است که با تازگی توسط شرکت محبوب Nokia روانه بازار شده است. این گوشی دارای صفحه نمایش 6.3 اینچ است و از فناوری IPS بهره می برد. همچنین صحفه‌نمایش نوکیا 7.2 با استفاده از فناوری Corning Gorilla Glass 3 در برابر خط و خش و صدمات احتمالی محافظت می‌شود.

در این پست قصد داریم به بررسی تخصصی گوشی نوکیا 7.2 پرداخته و فناوری، سخت افزار و نرم افزارهای مورد استفاده در این گوشی را بررسی کنیم. اما پیش از اینکه به بررسی این گوشی بپردازیم، پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به پست بهترین گوشی نوکیا سایر محصولات این شرکت را نیز بررسی کنید و با ویژگی‌های خوب و کلیدی برند nokia آشنا شوید.

بررسی و خرید گوشی نوکیا 7.2

نوکیا در این محصول از دوربین سه گانه استفاده کرده است. سه دوربینی که به ترتیب دارای سنسورهای 48، 8 و 5 مگاپیکسل هستند. دوربین سلفی این محصول هم به سنسور 20 مگاپیکسل مجهز شده است. قابلیت اتصال به شبکه­‌های 4G با سرعت کاملاً مطلوب، بلوتوث نسخه­‌ی 5.0، اندروید 9.0 و باتری 3500 میلی آمپرساعتی از دیگر ویژگی­‌های این گوشی جدید نوکیا هستند. این محصول امکان شارژ 10 واتی دارد که سرعت شارژ مطلوبی را برای این محصول به همراه دارد.

اگر بخواهیم به صورت کلی مزایا و معایب نوکیا هفت و دو را بررسی کنیم، جدول زیر کاملاً گویای مسئله است.

مزایامعایب
طراحی زیبا با پنل پشتی ماتعدم پشتیبانی از شارژ سریع
اندروید وان و پشتیبانی نرم افزاری عالیاستفاده از تراشه قدیمی
نمایشگر با کیفیتدوربین فوق عریض با کیفیت پایین
دوربین اصلی 48 مگاپیکسل

مشخصات و قیمت گوشی Nokia 7.2

قبل از اینکه به بررسی تخصصی این محصول بپردازیم بیایید مشخصات میان رده جدید نوکیا را ببینیم که در چه وضعیتی قرار دارد. داشتن حافظه 128 گیگ، دوربین 48 مگاپیکسل و داشتن حسگر اثرانگشت از مزایای این تازه وارد نوکیا می‌باشد.

از آنجایی که قیمت دلار در بازار ایران مدام در حال تغییر یافتن است نمی‌توان قیمت دقیق این گوشی را به صورت لحظه‌ای اعلام کرد. اما برای بررسی قیمت می‌توانید روی دکمه زیر کلیک کرده و در فروشگاه‌های اینترنتی قیمت آن را بررسی کنید.

مدل گوشیNokia 7.2
ابعاد159.9 × 75.2 × 8.3 میلی‌متر
توضیحات سیم کارتسایز نانو (8.8 × 12.3 میلی‌متر)
وزن180 گرم
ساختار بدنهفریم ساخته شده از پلاستیک
قاب پشتی و جلو از جنس شیشه
ویژگی‌های خاصمناسب عکاسی
فبلت
مجهز به حس‌گر اثرانگشت
مناسب عکاسی سلفی
تعداد سیم کارتدو سیم کارت
تراشهQualcomm SDM660
Snapdragon 660 Chipset
پردازنده‌ی مرکزیQuad-core Kryo 260 Gold
Quad-core Kryo 260 Silver CPU
فرکانس پردازنده‌ی مرکزی2.2 و 1.8 گیگاهرتز
پردازنده‌ی گرافیکیAdreno 512 GPU
حافظه داخلی128 گیگابایت
مقدار RAM6 گیگابایت
پشتیبانی از کارت حافظه جانبیmicroSD
حداکثر ظرفیت کارت حافظه512 گیگابایت
صفحه نمایش رنگیبله
صفحه نمایش لمسیبله
فناوریIPS
بازه‌ی اندازه صفحه نمایش6.0 اینچ و بزرگتر
اندازه6.3 اینچ
رزولوشن2280 × 1080 پیکسل
تراکم پیکسلی400 پیکسل بر هر اینچ
نسبت صفحه‌نمایش به بدنه82.4 درصد
نسبت تصویر19:9
محافظتCorning Gorilla Glass 3
تعداد رنگ16 میلیون رنگ
دوربینبله
رزولوشن عکس48 مگاپیکس
فناوری فوکوسAutoFocus
فلشLED
قابلیت‌های دوربین دارای سه دوربین در پشت گوشی
دوربین 48 مگاپیکسل + 8 مگاپیکسل + 5 مگاپیکسل
سیستم عاملAndroid
نسخه سیستم عاملPie 9.0
پشتیبانی از زبان فارسیبله
منوی فارسیدارد
قابلیت‌های نرم‌افزاری MMS , ایمیل , مرورگر HTML5
قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس
قابلیت نمایش فایل‌های متنی PDF
برنامه ویرایش عکس
سرویس‌های گوگل شامل Google Search
Google Maps
Gmail و YouTube
قابلیت استفاده از سرویس شبکه‌های اجتماعی
مشخصات باتریباتری از نوع لیتیوم-پلمیر با ظرفیت 3500 میلی‌آمپر ساعت
دارای شارژر با توان 10 وات

نگاه کلی

شرکت نوکیا از کمپانی‌های قدیمی و نام آشنا است که در زمینه تولید گوشی‌های موبایل فعال بوده است و برای بسیاری از ما، نام نوکیا با خاطرات شیرین از خرید اولین گوشی‌های ساده همراه است. شرکت نوکیا با گسترش گوشی‌های موبایل با سیستم عامل اندروید، با همکاری شرکت فنلاندی اچ‌ام‌دی گلوبال فعالیت خود را بعد از ناکامی که برای ارائه گوشی‌هایی مبتنی بر ویندوز فون داشت از نو گرفت.

به این ترتیب این شرکت به صورت آهسته به مسیر پیشرفت باز گشته است و حالا با داشتن یک پرتفولیوی جدید از گوشی‌های مختلف در حال رسیدن به برندهای معتبر این حوزه است. همانطور که انتظار می‌رفت نوکیا دو گوشی به نام‌های 6.2 و 7.2 را به بازار عرضه کرده است. این دو دستگاه میان‌رده تقریبا مشابه یکدیگر هستند.

نوکیا 7.2 در سپتامبر سال 2019 رونمایی شد. این محصول خوش دست نوکیا همه ویژگی‌های یک گوشی هوشمند امروزی را دارد. طراحی زیبایی داشته و با کمی دقت بیشتر متوجه می‌شویم که خیلی با گوشی Google Pixel 4 هم بی شباهت نیست. اگر چه عدم مقاومت نوکیا 7.2 در برابر آب، گواهی بر میان رده بودن آن دارد.

گوشی‌های سری 7 نوکیا حدود دو سالی است که بعد از معرفی نوکیا 7 در چین روانه بازار می‌شوند. پس از آن گوشی 7 Plus در سال 2018 به بازار جهانی عرضه شد. گوشی‌ای که مشخصات خوبی را در کنار قیمتی مناسب ارائه داد.

با تولید نوکیا ۷ پلاس، HMD Global بار دیگر این برند فنلاندی را بر سر زبان‌ها انداخت. پس از آن گوشی نوکیا 7.1 معرفی شد و بالاخره در سپتامبر 2019 گوشی نوکیا 7.2 رونمایی شد. در حالی که نوکیا 7.1 گوشی کوچکی بود حالا نوکیا 7.2 از یک صفحه نمایش 6.3 اینچی و با فناوری IPS بهره می‌برد. همچنین نوکیا تغییراتی در اجزای گوشی ایجاد کرده تا بتواند بریدگی دوربین سلفی را هم کوچکتر کند.

بررسی تخصصی گوشی Nokia 7.2

طراحی و ساخت نوکیا 7.2

گوشی 7.2 نوکیا با فریم پلاستیکی و قاب شیشه‌ای تولید شده است. قاب پشت و جلوی آن با محافظ Gorilla Glass 3 پوشانده شده تا مقاومت خوبی در برابر خراشیده شدن و تماس با اشیای نوک تیز داشته باشد. به این ترتیب گوشی نوکیا 7.2 کیفیت بالای ساخت و زیبایی را به رخ می‌کشد.

با اینکه نمایشگر 6.3 اینچ دارد اما ابعاد آن کاملا مناسب و به اصطلاح گوشی خوش‌دستی است. در کل طراحی این گوشی کاملا برازنده‌ی اصالت و وقار برند نوکیاست و ایرادی نمی‌توان به متریال استفاده شده در آن و طراحی آن گرفت.

قاب جلویی تا جای ممکن ساده طراحی شده و صفحه نمایش آن را پر کرده است. حاشیه‌ها از لبه قاب جلویی به مقدار کمی در نظر گرفته است. البته این میزان حاشیه در قسمت بالا کمی بیشتر شده است و در قسمت پایین هم فضایی ایجاد شده تا نام برند Nokia در آن جای بگیرد. اگرچه طراحی قاب جلو به نسبت گوشی‌های پرچم‌دار جدید امروزی فاصله دارد اما نمی‌توان آن را جزء طراحی‌های قدیمی حساب کرد. در قسمت بالای صفحه نمایش هم یک بریدگی کوچک برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده که آن را با ناچ می‌شناسیم.

تفاوت گوشی نوکیا 7.2 با نوکیا 6.2 از نظر ظاهری زیاد نبوده و تقریباً به هم نزدیک هستند؛ تفاوت مهمی که در طراحی این گوشی با گوشی‌های قبلی وجود دارد این است که در مدل‌های قبلی (به جز مدل 9 PureView) لنزهای دوربین به صورت عمودی در زیر هم قرار می گرفت؛ اما حالا در این دو مدل، دوربین‌ها در کنار هم و در یک برآمدگی دایره‌ای شکل قرار گرفته که فلش گوشی نیز در کنار دوربین جای گرفته است؛ به طوری که شاید در نگاه اول فکر کنید این گوشی دارای دوربین چهارگانه است.

اندازه این برآمدگی تقریبا برابر با 2 میلی‌متر است تا فضای لازم برای در بر گرفتن این سخت افزار ایجاد شود. سخت افزاری که شامل یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسل، سنسور فوق عریض 8 مگاپیکسل و سنسور عمق 5 مگاپیلسلی همراه با فلش LED دوربین است. در اطراف این برآمدگی حلقه‌ای آلومینیومی قرار گرفته که نام Zeiss روی آن حک شده است.

در قسمت پایین دوربین هم یک حسگر اثر انگشت از نوع خازنی وجود دارد که البته گوشی‌های جدید از حسگرهای زیر صفحه‌نمایش در طراحی‌های خود استفاده می‌کنند. با این حال حسگر استفاده شده در نوکیا 7.2 از سرعت و دقت خوبی برخوردار است.

در قسمت سمت راست بدنه گوشی دکمه‌های پاور و کنترل صدا قرار گرفته‌اند. البته دکمه پاور گوشی نوکیا 7.2 یک پاور معمولی نیست!

بر روی این دکمه یک LED قرار گرفته است که به عنوان چراغ نوتیفیکیشن عمل می‌کند. راه حل جالبی که باعث می‌شود تا از خود بپرسیم چرا قبلا در هیچ گوشی‌ای استفاده نشده است. البته شاید بهتر بود به جای LED سفید از نشانگر RGB استفاده می‌شد.

بر روی لبه سمت چپ بدنه یک دکمه مجزا برای دستیار گوگل (Google Assistant) در نظر گرفته شده که البته اگر نیازی به آن نداشته باشید می توانید آن را در تنظیمات گوشی، خاموش کنید. بالا تر از این کلید، یک درگاه برای نصب سیم کارت و کارت حافظه microSD به صورت همزمان قرار گرفته است.

در قسمت پایین گوشی هم درگاه USB-C در کنار اسپیکر و میکروفون اصلی قرار گرفته است. جک 3.5 میلی متری هدفون و میکروفون دوم گوشی نیز در بخش بالایی در نظر گرفته شده است.

صفحه نمایش Nokia 7-2

نمایشگر 6.3 اینچی نوکیا 7.2 از رزولوشن 1080×2280 در نسبت تصویر 19:9 استفاده می‌کند که تراکم پیکسلی بسیار خوب 400 (ppi) را در اختیار می‌گذارد. این پنل از نوع IPS LCD است که حدود 82 درصد مساحت قسمت جلو را به خود اختصاص داده است، از قابلیت HDR-10 پشتیبانی می‌کند و به همین دلیل نوکیا برای آن، نام PureDisplay را در نظر گرفته است.

این قابلیت درواقع یک گزینه در بخش تنظیمات نمایشگر است که به طور پیش‌فرض فعال است. در داخل منوی Pure Display سه گزینه دیگر نیز با نام‌های Dynamic Mode ،Auto whtie Balance و SDR to HDR به چشم می‌خورد.

  • گزینه داینامیک مود، در واقع قابلیتی شبیه به Vivid Mode در گوشی‌های سامسونگ می‌باشد که به وسیله آن، رنگ‌ها، کنتراست و نور نمایشگر بر اساس محتوای در حال نمایش تنظیم می‌شود.
  • گزینه وایت بالانس خودکار نیز قابلیتی شبیه به TrueTone اپل می‌باشد که در آن، دمای رنگ سفید بر اساس نور محیط تنظیم خواهد شد.
  • گزینه SDR to HDR هم می‌تواند رنج داینامیکی محتواهایی با داینامیک رنج استاندارد را، افزایش دهد.

حداکثر روشنایی پنل این گوشی در حالت دستی به 500 نیت می‌رسد که با توجه به میان رده بودن دستگاه، رقم بسیار خوبی تلقی شده و امکان ارتقا تا 600 نیت را نیز دارد. نمایشگر نوکیا 7-2 را می‌توان به‌عنوان یکی از بهترین نمونه‌ها در بین گوشی‌های میان‌رده با پنل LCD در نظر گرفت.

گوشی نوکیا 7.2 چطوره؟

سخت‌افزار و نرم‌افزار موبایل Nokia 7.2

یکی از مواردی که نوکیا 7.2 را خواستنی می‌کند، این است که به طور پیش فرض از اندروید 9 پای (Android 9 Pie) مبتنی بر اندروید وان (Android One) بهره می‌برد. استفاده از نسخه‌های جدید اندروید باعث می‌شود تا حافظه‌ی داخلی بیشتری در اختیار کاربر باشد؛ همچنین به شما این امکان را می‌دهد تا از نسخه‌های جدید نرم‌افزارها و بازی‌ها استفاده کنید.

عموماً گوشی‌هایی که مبتنی بر اندروید وان هستند حداقل تا 3 سال آپدیت‌های سیستم عامل اندروید را بدون تاخیر دریافت خواهند کرد. اندروید وان به ‌عنوان خالص ‌ترین شکل اندروید توصیف شده است. این سیستم عامل نزدیک‌ترین نسخه به نسخه خام است که تنها برنامه‌‌ها و سرویس‌‌های گوگل را به ‌صورت پیش‌فرض در خود دارد که همین مساله باعث افزایش سرعت گوشی می‌شود.

چیز عجیب در مورد این گوشی این است که با وجود تراشه‌های جدیدتر 600 و 700 اسنپدراگون کوالکام، نوکیا از تراشه 14 نانومتری اسنپدراگون 660 استفاده کرده که حدود 2 سال از عمر آن می‌گذرد. با این حال، اسنپدراگون 660 به لطف پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای با 4 هسته قدرتمند 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته کم مصرف 1.8 گیگاهرتزی و همچنین پردازنده گرافیکی آدرنو 512، همچنان از قدرت مناسبی در بین تراشه‌های میان رده برخوردار است.

این مورد در کنار 6 گیگابایت رم باعث شده‌اند تا نوکیا 7.2 در انجام امور روزمره و نیمه‌سنگین عملکرد روانی داشته باشد و با مکث‌های زیاد حوصله‌ی شما را سر نبرد. پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای و چیپست گرافیکی Adreno 512 می‌توانند از پس بازی‌های معمولی و کمی سطح بالا بر آیند. برای مثال می‌توان بازی Call Of Duty جدید را با تنظیمات گرافیک پایین، بدون لگ اجرا کرد.

لازم به ذکر است که نوکیا 7.2 در سه نسخه مختلف با حافظه 64/6، 64/4 و 128/6 روانه بازار شده و نسخه مورد بررسی ما، دارای حافظه داخلی 128 گیگابایتی و حافظه رم 6 گیگابایت می‌باشد.

بررسی دوربین 48 مگاپیکسل نوکیا 7.2

دوربین گوشی موبایل نوکیا 7.2

دوربین سه گانه نوکیا 7.2 از یک دوربین 48 مگاپیکسلی ساخت شرکت سامسونگ با لنز 26 میلی متری که دارای گشودگی دهانه دیافراگم F/1.8 است مجهز شده است؛ یک سنسور فوق عریض 8 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر اولتراواید نیز در نظر گرفته شده که از لنز 13 میلیمتری با دیافراگم f/2.2 و زاویه دید 118 درجه برخوردار است. در نهایت سنسور عمق نیز با رزولوشن 5 مگاپیکسل تشکیل شده است.

لنز اصلی دوربین با سنسور Quad Bayer است که نوکیا آن را Quad Pixel می‌نامد. در نور کافی عملکرد بسیار مطلوبی داشته و رنگ‌های طبیعی با جزئیات فراوان به همراه دارد اما در نور کم عملکرد آن پایین‎تر از حد انتظار است. رابط کاربری دوربین تغییر چندانی در مقایسه با نسخه به‌کار رفته در گوشی‌های قبلی نوکیا نداشته است.

استفاده از سنسور عمق برای عکاسی پرتره کاربرد دارد که باعث می‌شود تصویر پشت سوژه محو (Bukeh) به نظر برسد. نوکیا 7.2 یک دوربین با سنسور Quad Bayer دیگر دارد که در قاب جلویی گوشی قرار گرفته است. عکس‌های ثبت شده توسط این دوربین از کیفیت خوبی برخوردار است و حتی در شرایط نور کم هم تصاویر قابل قبولی را ارائه می‌دهد. نوکیا 7.2 به صورت پیش‌فرض عکس‌های 5 مگاپیکسلی را ذخیره می‌کند که البته برای پست کردن در فضای مجازی مناسب است.

اسپیکر و بلندگو

در موبایل نوکیا 7.2 از اسپیکر تک کاناله در بخش پایینی گوشی همانند بیشتر گوشی‌های میان رده استفاده شده است. حجم صدای خارج شده از این اسپیکر در سطح خوب و راضی کننده قرار دارد و به خوبی برای گوش دادن به موسیقی مناسب است. اما مطمئنا نمی‌توان آن را با گوشی‌هایی با رده بالا از سایر برندها یکسان دانست.

باتری

نوکیا 7.2 از باتری 3500 میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند که با توجه به نمایشگر 6.3 اینچی و در مقایسه با بیشتر میان رده‌های امروزی که از باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کنند، رقم چندان بزرگی به شمار نمی‌رود. همانطور هم که اشاره کردیم استفاده از پردازنده اسنپدراگون 660 که بیش از دو سال از عمر آن می‌گذرد نمی‌تواند در حالت کلی تضمین زیادی بابت تامین انرژی این دستگاه در شرایطی که نرم افزار زیادی دارد بدهد.

با این حال بد نیست بدانید که ظرفیت باتری نوکیا 7.2 در مقایسه با نسل قبلی یعنی نوکیا 7.1، حدود 440 میلی آمپر افزایش داشته است. در تست پخش مداوم ویدئو، نوکیا 7.2 توانست زمان تقریبی 10 ساعت را دوام بیاورد که رکورد ضعیف‌تری در مقایسه با برخی گوشی‌های دارای نمایشگر OLED می‌باشد. در تست ترکیبی PCMark نیز این گوشی حدود 12 ساعت دوام می‌آورد که رقم مناسبی به شمار می‌آید و می‌توان گفت که در استفاده نیمه سنگین، نوکیا 7.2 می‌تواند تا 1 روز کاربر را همراهی کند.

جمع بندی نهایی

نوکیا 7.2 از جمله گوشی‌های زیبا و خوش دست این شرکت است که از سخت افزار خوبی بهره می‌برد. همچنین این گوشی میان رده نوکیا با وجود اندروید نسخه 9 مبتنی بر اندروید وان می‌تواند مناسب افرادی باشد که به دنبال یک گوشی میان رده با قیمت مناسب مجهز به اندروید خام هستند. Nokia 7.2 در رده قیمتی خود، یکی از بهترین‌ها به‌شمار می‌آید.

با توجه به اینکه این گوشی دارای حافظه 128 گیگابایتی است برای کسانی که علاقه به دیدن فیلم یا گوش دادن به موسیقی هستند می‌تواند انتخاب خوبی باشد. اندروید خام این گوشی هم باعث شده تا مجبور به استفاده از برنامه‌هایی که اصلاُ نیازی به آنها ندارید نباشید.

نمایشگر 6.3 IPS LCD با قابلیت پشتیبانی از HDR، کیفیت بسیار خوبی را در اختیار می‌گذارد. اما تراشه استفاده شده، در مقایسه با تراشه‌های به‌کار رفته در میان رده‌های جدید، قدیمی بوده و باتری کوچک‌تر از رقبا و نبود قابلیت شارژ سریع باعث می‌شود تا این گوشی در مقایسه با رقبای هم رده، امکانات کمتری در اختیار بگذارد. اما با این وجود، استفاده از سیستم عامل اندروید وان باعث شده تا نوکیا 7.2 تا 3 سال تضمین آپدیت نرم افزاری داشته باشد و تجربه خالصی از اندروید را در اختیار بگذارد.

امتیاز نوشته

به این نوشته چه امتیازی میدی؟

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا