تفسیر و معنی غزل شماره 462 حافظ –یا مبسما یحاکی درجا من اللالی
یا مبسما یحاکی درجا من اللالی
یا رب چه درخور آمد گردش خط هلالی
حالی خیال وصلت خوش میدهد فریبم
تا خود چه نقش بازد این صورت خیالی
می ده که گر چه گشتم نامه سیاه عالم
نومید کی توان بود از لطف لایزالی
ساقی بیار جامی و از خلوتم برون کش
تا در به در بگردم قلاش و لاابالی
از چار چیز مگذر گر عاقلی و زیرک
امن و شراب بیغش معشوق و جای خالی
چون نیست نقش دوران در هیچ حال ثابت
حافظ مکن شکایت تا می خوریم حالی
صافیست جام خاطر در دور آصف عهد
قم فاسقنی رحیقا اصفی من الزلال
الملک قد تباهی من جده و جده
یا رب که جاودان باد این قدر و این معالی
مسندفروز دولت کان شکوه و شوکت
برهان ملک و ملت بونصر بوالمعالی
تفسیر و معنی غزل شماره 462 حافظ
زندگی در گذشته و بیش از اندازه نگرانی برای آینده کار انسان عاقل نیست. تو باید به حال و فرصتی که در دست داری فکر کنی و آن را غنیمت شماری، زیرا ممکن است فردا دیگر چنین فرصتی در اختیارت قرار نگیرد. اشتباهات و گناهان گذشته ات به شرطی مورد لطف و عفو پروردگار قرار می گیرد که واقعا نادم شده باشی و هرگز آنها را تکرار نکنی.
نتیجه تفال شما به دیوان حافظ
- اقبال شما در ترقی و تعالی است و آینده ای بسیار درخشان در انتظار شما می باشد. به شرط آنکه توکل بر خدا داشته باشید و از تلاش و کوشش دست برندارید. سعی کنید راز دلتان را کمتر برای هر کس تعریف کنید و به عبارت دیگر، همه را محرم اسرار خود ندانید زیرا همگان همه چیز ندانند.
- به زودی ملاقاتی سودمند با یکی از بزرگان خواهید داشت که در سرنوشت شما یا همسر یا پدرتان موثر خواهد بود. در معامله ای سودآور شرکت خواهید داشت. در نتیجه خرید و فروش هر دو مناسب می باشد.
- به زودی به مسافرتی سیاحتی یا زیارتی خواهید رفت که تحول و دگرگونی خاصی در زندگی شما و خانودیتان ایجاد می کند، بطوری که از این سفر خاطرات توام با درس های معنوی نتیجه می گیرید.
- از نیکی کردن خوشحال می شوید، پس این اخلاق پسندیده را از دست ندهید مانند باران به همه محبت کنید که خداوند پاداش خیر خواهد داد.حضرت علی (ع) در خطبه ۸۸ نهج البلاغه می فرمایند: “بندگان خدا با دیده آموختن بنگرید و به یاد رفتار و اعمالی باشید که پدران و برادرانتان در بند آنها هستند و بر پایه آنها به پای میز محاسبه کشیده می شوند.”
- این نیت با صبر و حوصله عملی میگردد ولی شتاب و عدم توجه آن را به خطر می اندازد. از طریق موبایل و اینترنت خبرهای خوشی خواهید شنید.
برای گرفتن دوباره فال حافظ کلیک کنید
توضیحات غزل شماره 462 حافظ
تفسیر بیت یکم: ای دهان خندان که صندوقچه مروارید یعنی ردیف سفید دندانها را بازمینمایاند، خدایا، خط نیمدایره پشت لب آن چه متناسب و برازنده است.
تفسیر بیت دوم: در حال حاضر خیال وصل تو بهخوبی مرا میفریبد، تا ببینم که این صورت خیالی چه نقشی را میخواهد بازی کند یعنی کار را به کجا میکشاند.
تفسیر بیت سوم: شراب بده که هرچند نامه اعمال من گناهکار سیاه است، اما از مهربانی بیپایان خداوند نمیتوان ناامید شد.
تفسیر بیت چهارم: ای ساقی، پیالهای شراب بیاور و مرا از گوشه تنهایی بیرون بیاور تا مست و بیپروا و بیبندوبار به هر کجا سر بزنم.
تفسیر بیت پنجم: اگر دانا و باهوش هستی از چهار چیز یعنی خاطر آسوده، شراب ناب، محبوب و مکان خالی از بیگانگان صرف نظر مکن.
تفسیر بیت ششم: از آنجایی که بازی روزگار هرگز به یک منوال نمیماند، ای حافظ، دست از شکایت از روزگار بردار و فعلاً بیا شراب بنوشیم.
تفسیر بیت هفتم: جام ضمیر در روزگار آصف دوران یعنی وزیر وقت روشن و شفاف است. برخیز و از شرابی که از آب زلال روشنتر است مرا سیراب کن.
تفسیر بیت هشتم: کشور و قلمرو پادشاهی به بخت و اقبال و کوششهای او به خود میبالد، خداوندا، این منزلت و صفات ممتاز پیوسته پایدار بماند.
تفسیر بیت نهم: ابونصر ابن ابوالمعالی برهان الدین وزیر دلیل و عامل پایداری ملک و ملت و سبب رونق و روشنایی دستگاه حکومت و معدن بزرگی و جاه و جلال و عظمت است.