۶۴٪ تخفیف ویژه فقط برای امروز

مشاهده محصولات شگفت‌انگیز
هارد، فلش و لوازم ذخیره‌سازی

راهنمای خرید بهترین هارد اکسترنال

بهترین هارد اکسترنال کدام است؟ +معرفی بهترین برند هارد اکسترنال

هارد دیسک‌های قابل حمل که آنها را با نام هارد اکسترنال می‌شناسیم جزو رسانه‌های جداشدنی برای ذخیره‌سازی اطلاعات هستند. هارد اکسترنال این امکان را به شما خواهد داد تا داده‌هایی با حجم بالا را بسته به ظرفیتی که دارد روی آن ذخیره کرده و در دستگاه‌های مختلفی مثل کامپیوتر، لپ‌تاپ، تلویزیون و حتی گوشی هوشمند از آنها استفاده کنید.

هارد اکسترنال ، یکی از پر مصرف‌ترین کالاهای دیجیتال در حال حاضر است. به مرور زمان و با بیشتر شدن اطلاعات کاربران، خرید هارد اکسترنال از جمله اولویت‌های اصلی کاربران است.

هارد اکسترنال یا هارد دیسک های قابل حمل این روزها به یکی از ضروری ترین لوازم جانبی کامپیوتر یا لپ تاپ ها تبدیل شده اند. این دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات که برای پشتیبان گیری اطلاعات نیز از آن ها استفاده می شود قابل حمل بوده و همیشه و همه جا می توانیم آن ها را با خود به همراه داشته باشیم.

کاربرد اصلی هارد اکسترنال، ذخیره سازی اطلاعات با حجم بالا است. هر وقت که نیاز باشد می‌توانیم داده‌های حجیم خود را روی آن ذخیره کنیم و برای استفاده در لپ تاپ، کنسول بازی، کامپیوترهای شخصی و یا گوشی‌های موبایل از آن استفاده کنیم.

قبل از خرید یک هارد اکسترنال خوب و با کیفیت باید نکاتی را بدانید تا از خرید خود پشیمان نشوید. شاید این سوالات همین حالا در ذهن شما مطرح شود که هارد اکسترنال چه برندی بخریم خوبه؟ سیلیکون پاور، ای دیتا یا وسترن دیجیتال؟ هارد اکسترنال چه ظرفیتی بخریم؟ ۱ ترابایت، ۲ ترابایت یا بیشتر؟ قیمت هارد اکسترنال در بازار چقدره؟

در این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین هارد اکسترنال موجود از برندهای معروفی مثل سیلیکون پاور، ای دیتا و وسترن دیجیتال بپردازیم و با هارد دیسک‌های اکسترنال که هزینه مناسبی دارند آشنا شویم.

هارد اکسترنال چیست؟

هارد اکسترنال، همان هارد اینترنال کامپیوتر یا لپ تاپ هست که فقط پوشش و پورت متفاوتی دارد. یعنی اگر قاب هارد اکسترنال رو باز کنید، یک هارد معمولی می‌بینید. فرقی هم نمی‌کند هارد HDD باشه یا حافظه SSD. پورت‌های هارد اینترنال به گونه ای طراحی شده که به مادربورد کامپیوتر یا لپ تاپ وصل شود، اما پورت هارد اکسترنال رو معمولا به صورت USB طراحی می‌کنند که راحت بتواند از خارج دستگاه وصل شود.

چرا به هارد اکسترنال نیاز داریم؟

امروزه حجم اطلاعات ما افزایش پیدا کرده و به یک فضای دخیره‌سازی با ظرفیت بالا نیاز داریم. زیرا حجم ویدیوها، فایل‌ها و تصاویر افزایش پیدا کرده است. همچنین دسترسی به اینترنت و گوشی‌های هوشمند باعث شده اطلاعات زیادی تولید شود؛ و ما را به هاردی با ظرفیت بالا نیازمند کند.

برخی افراد دائما در حال جابجایی هستند و نیاز دارند اطلاعات را با خود حمل کنند. به همین علت به هارد قابل حمل یا اکسترنال احتیاج دارند. همچنین از هارد اکسترنال به عنوان نسخه پشتیبان(Backup) استفاده می‌کنند. یعنی در صورت پاک شدن اطلاعات سیستم اصلی، اطلاعات را هارد‌ دیسک پشتیبان، بازیابی می‌کنند.

معرفی انواع هارد اکسترنال و کارایی آن‌ها

هاردهای اکسترنال به دو دسته پورتابل و دسکتاپ تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • هاردهای پورتابل کوچک و قابل حمل هستند و به راحتی آن ها را می‌توانید با خود جابجا کنید و از طریق USB به لپ تاپ یا کامپیوتر وصل می‌شود و می‌توانید اطلاعات مورد نظرتان را به آن منتقل کنید.
  • هارد اکسترنال نوع دسکتاپ هاردهایی سنگین‌تر و بزرگتر بوده و حجم اطلاعات بسیار بیشتری را می توانند در خود ذخیره کنند. از هارد اکسترنال دسکتاپ بیشتر در ادارات و سازمان‌های مختلف برای داشتن فایل‌ها و اطلاعات پشتیبان در حجم‌های بالا استفاده می‌شود و استفاده شخصی از آن ها به ندرت صورت می گیرد.

هارد اکسترنال با چه ظرفیتی بخریم؟

امروزه ظرفیت ذخیره سازی هاردهای اکسترنال از ۵۰۰ گیگ تا ۱۰ ترابایت می‌باشد. هاردهایی با ظرفیت‌های ۱ تا ۲ ترابایتی معمولا بیشترین خریداران را دارد. شاید فکر کنید همین حالا هارد اکسترنالی با ظرفیت یک ترابایت برای شما کافی باشد و حالا حالا ها پر نمی‌شود. اما اصلا اینطور نیست! زمانی که حجم بالایی از اطلاعات را روی آن ذخیره کردید متوجه این می‌شوید که ظرفیت هارد شما رو به اتمام است.

این که هارد اکسترنال با چه ظرفیتی خریداری کنید دقیقا بستگی به نیاز شما دارد. بستگی به میزان و حجم فایل‌های شما در حال و آینده دارد. در خرید هارد اکسترنال عجول نباشید و آینده‌نگر باشید. توصیه ما هنگام خرید هارد اکسترنال این است ظرفیتی را انتخاب کنید که حداقل سه برابر نیاز فعلی‌تان باشد. متاسفانه الان با بالا رفتن قیمت دلار قیمت هارد اکسترنال نیز بالا رفته ولی بهتر است یکباری که خرید می‌کنید تا چندین سال از حافظه هارد استفاده کنید.

معرفی انواع هارد

دو نوع درایو ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد.

  • Solid-State Drives یا اصطلاحا SSD
  • Hard Disk Drive یا اصطلاحا HDD

هارد اکسترنال SSD

SSD ها بسیار سریع هستند ولی نسبت به HDDها قیمت بالاتری دارند. برای خرید SSD در حجم بالا باید حدودا 4 برابر HDD هزینه کنید. SDDها همچنین امن‌تر هستند. اگر مقاومت هارد برای شما مهم است می‌توانید از مدل‌های قوی و ضد ضربه استفاده کنید. این درایوها معمولا دارای پوشش بیرونی هستند که مقاومت دستگاه را بیشتر می‌شود.

حافظه‌های SSD برخلاف HDD ها هیچ قسمت مکانیکی ندارند و کمتر از HDD ها آسیب پذیرند. اگر دیسک سخت اکسترنال HDD داشته باشید و هنگام خواندن و یا نوشتن اطلاعات به آن ضربه وارد کنید به احتمال بالای 90 درصد دیسک سخت اکسترنال شما آسیب خواهد دید.

هارد اکسترنال HDD

هاردهای HDD ارزان‌تر هستند و در ظرفیت‌های بالای 500GB و تا حجم 1TB و 2TB (هر ترابایت 1024GB است) و بالاتر در بازار موجود است.

معرفی کلی هارد اکسترنال HHD

  • هارد اکسترنال بدون آداپتور: هاردهای اکسترنال بدون آداپتور که اصطلاحا به آنها هارد دیسک‌های اکسترنال پاسپورتی گفته می‌شود. درایوهای اکسترنال پاسپورتی سبک‌تر، کوچک‌تر و کندتر از درایوهای اکسترال با آداپتور است. برق مورد نیاز این درایوها از طریق پورت USB تامین می‌گردد و سرعت HDD داخلی آنها نیز معمولا 5400 دور در ثانیه است. قیمت درایو اکسترنال پاسپورتی تقریبا دو برابر درایوهای اکسترنال بزرگ یا آداپتوری است.
  • هارد اکسترنال با آداپتور: درایوهای اکسترنال با آداپتور وزن سنگین‌تر و ابعاد بزرگتر و سرعت بیشتر دارند. درون درایوهای اکسترنال با آداپتور معمولا یک HDD معمولی(HDD کامپیوترهای رومیزی) با سرعت 7200 دور در ثانیه استفاده می‌شود.

بهترین مارک هارد اکسترنال

برندهای مختلفی در بازار وجود دارد که کیفیت ساخت بالایی دارد و هچنین طرفداران زیادی هم دارند از جمله: وسترن با محصولات سری My Passport و Element و سیگیت با سری Expansion، سیلیکون پاور و ای دیتا جایگاه مناسبی در بازار کشورمان پیدا کرده‌اند.

  • این هارد اکسترنال قابل حمل بوده و وزن نسبتا کمی دارد که به راحتی می‌توانید آن را با خود جابهجا کنید.
  • از ویژگی‌های بارز این محصول می‌توان به رمزگذاری بر روی این محصول اشاره کرد.
  • این محصول با تنوع رنگ فراوان و ظرفیت‌های متعدد از جمله 1 ترابایت، 2 ترابایت، 3 ترابایت و 4 ترابایت برای سلیقه‌ها و استفاده‌های گوناگون تولید شده است.
  • رمز گذاری بر روی هارد اکسترنال
  • قابلیت پشتیبان‌گیری از اطلاعات
  • قابل حمل بودن
  • تولید در رنگ های مختلف
  • قیمت مناسب
  • مقاوم نبودن در برابر ضربه
  • مقاوم نبودن در برابر آب
  • مقاوم نبودن در برابر شوک

ضد ضربه و ضد شوک بودن هارد به چه دردی می‌خورد؟

همه‌ی ما چیزهای مقاوم را دوست داریم. کمتر فردی را می‌توان یافت که از ساعت‌های مچی و موبایل‌های ضدآب بدش بیاید یا مثلا شلوار جینی که عمر زیادی داشته باشد را دوست نداشته‌ باشد. این قضیه در چند سال اخیر به هارددیسک‌های اکسترنال هم سرایت کرده و مفهوم هاردهای ضدضربه را به وجود آورده ‌است. هاردهای ضدضربه با استفاده از پلاستیک‌های مقاوم در بدنه‌شان کاری می‌کنند تا در صورت سقوط ناگهانی هارد از ارتفاع، اتفاق ناگواری برای داده‌های کپی‌شده در آن به وجود نیاید.

نکاتی که برای خرید هارد اکسترنال باید مد نظر داشته باشید

ظرفیت هارد اکسترنال

هاردهای اکسترنال در ظرفیت های مختلفی از جمله، ۵۰۰مگابایت، ۱ ترابایت، ۲ ترابایت حتی بیشتر عرضه می‌شوند که شما باید متناسب با نیاز اطلاعاتی خود یک مورد را انتخاب کنید.

اگر برای نگهداری فیلم های خانوادگی خود که با گوشی موبایل گرفته شده‌اند قصد خرید هارد را دارید، یک هارد یک ترابایت برای مدت زیادی می‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشد.

توصیه می‌کنم کمی آینده نگر باشید و یک هارد ۱ یا ۲ ترابایتی را انتخاب کنید، در حال حاضر هاردهای ۱ ترابایتی فروش بیشتری دارند و این نشان می‌دهد که این میزان ظرفیت برای بیشتر افراد فعلا کافی است.

سرعت ذخیره سازی هارد اکسترنال

سرعت ذخیره سازی یعنی با چه سرعتی اطلاعات در هارد ریخته و یا برداشته می‌شوند، حتما وقتی در حال کپی یک فیلم طولانی از روی هارد باشید متوجه می‌شوید که سرعت بالای هارد چه نعمت بزرگیست.

یکی از مواردی که روی سرعت هادر تاثیر گذار است تکنولوژی به کار رفته در هارد است، آیا هارد شما SSD است یا HDD?

هاردهای SSD در حقیقت اجزای مکانیکی برای انتقال ندارند و به همین جهت انتقال با سرعت بسیار بالاتری انجام می‌شود، هرچند تنها ایراد این هاردها قیمت بالاتر آنهاست.

علاوه بر تکنولوژی هارد، درگاه USB یا همان پورت هارد هم تاثیر زیادی روی سرعت انتقال داده ها دارد، آیا هارد شما درگاه USB 2.0 دارد یا درگاه آن USB 3.0 است؟

درگاه های USB 3.0 سرعت به مراتب بالاتری دارند که همین امر موجب انتقال و خواندن سریع تر اطلاعات می شود که در نهایت شما سرعت بالاتری را در استفاده از هارد اکسترنال تجربه می‌کنید.

طرحی هارد و قابلیت حمل آن

اگر قرار است از هارد خود تنها در خانه استفاده کنید و قصد ندارید در سفر یا خارج از خانه از هارد استفاده کنید، خیلی روی طراحی هارد و سبک بودن و حتی ضد ضربه بودن آن حساس نباشید، چرا که هارد شما همیشه در محل امنی مانند خانه است.

اما اگر قرار است هارد اکسترنال خود را به مدام به خارج از خانه یا سفر ببرید، بهتر است به طراحی هارد جهت حمل پذیری و همچنین ضد ضربه بودن آن توجه کنید، که در این زمینه هاردهای اکسترنال SSD به جهت نداشتن اجزای مکانیکی احتمال آسیب پذیری کمتری دارند.

همچنین دقت داشته باشید که هارد شما قابلیت‌هایی همچون ضد آب بودن، ضد ضربه بودن، ضد لرزش و ضد گرد و غبار بودن را داشته باشد که همگی در عمر هارد اکسترنال موثر هستند.

توجه به گارانتی هارد اکسترنال

قطعا دوست ندارید که اگر در رابطه با هارد اکسترنال خود دچار مشکل شدید بدون پشتیبانی بمانید و ندانید که دقیقه به سراغ چه شرکت یا مجموعه ای بروید، پس حتما هاردهای اکسترنال با گارانتی مناسب را تهیه کنید.

راهنمای خرید بهترین هارد اکسترنال ارزان

پیش از این به معرفی بهترین هارد دیسک اینترنال SSD پرداختیم و با مناسب‌ترین هاردهای داخلی آشنا شدیم. برای خرید هارد اکسترنال نکاتی که بیشتر از همه اهمیت دارد شامل ظرفیت هارد دیسک، سرعت انتقال داده و همچنین پشتیبانی از درگاه USB 3 است.

سایر ویژگی‌های دیگر مثل مقاومت در برابر گرد و خاک، شوک، ضربه و ضد آب بودن نیز از مزایای هارد دیسک اکسترنال خوب هستند. پیشنهاد ما برای خرید بهترین هارد دیسک اکسترنال استفاده از برند سیلیکون پاور و سیگیت می‌باشد که اولی دارای همه مزایای مورد نیاز و امنیتی بوده و دومی یعنی سیگیت از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است که برخی برندها صرفا آن را مونتاژ می‌کنند.

ویژگی هارد SSD

با هارد SSD اکسترنال، انجام هر کاری که در نظر دارید سریع‌تر است، می‌توانید از این حافظه برای نصب برنامه استفاده کنید و اطمینان داشته باشید که برنامه در بهترین و سریع‌ترین حالت ممکن اجرا می‌شود. تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان از سیستم‌عامل و برنامه‌ها روی هارد‌های اکسترنال کاری کسالت‌آور و وقت‌گیر است؛ اما با SSD در چشم برهم‌زدنی تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان به پایان می‌رسد.

علاوه بر سرعت، برای روشن نگه داشتن SSD به انرژی کمتری در مقایسه با هارد‌ های اکسترنال نیاز دارید و این باعث می‌شود تا باطری لپ ‌تا‌پتان مدت بیشتری دوام بیاورد. همچنین تولید گرمای کمتر، احتیاج نداشتن به استفاده از فن یا سیستم‌های خنک‌کننده، مقاومت در برابر شک و ضربه، قابلیت استفاده و حمل‌و‌نقل ساده‌تر و قابلیت استفاده برای نصب بازی‌های حجیم از مزایای درایو‌های SSD در مقایسه با هارد‌های اکسترنال هستند.

نکاتی که قبل از خرید هارد SSD اکسترنال باید بدانید

میزان ظرفیت

یکی از مهمترین ویژگی قبل از خرید هارد اکسترنال که باید به آن توجه کرد میزان حافظه ذخیره سازی آن است و اولین چیزی که یک خریدار در مورد آن فکر می‌کند هاردی با فضای بیشتر است تا بتواند اظلاعات بیشتری داخل هارد ذخیره کند.

ظرفیت هاردهای SSD معمولا در ظرفیتهای 64 – 120 – 128-240 – 256- 512 گیگابایت و تا 2 ترابایت و بیشتر هم تولید شده‌اند. هر چه قدر حجم داده‌های شما بیشتر باشد به فضای بیشتری برای ذخیره سازی احتیاج خواهید داشت. بسته به نیاز خود می‌توانید هارد مورد نیازتان را تهیه کنید

سرعت انتقال داده و دخیرسازی

به طوری که اکثر هاردها از یک رابط USB برای انتقال داده استفاده می‌کنند. اما بهتر است بدانید که پورت USB 2.0 که استانداردی قدیمی‌تر است سرعت کمتری دارد اما USB 3.0 تا میزان ۵ گیگابایت در ثانیه فایل ها را انتقال می‌دهد و سرعت USB 3.1 سرعت انتقال ۱۰ گیگابایت در ثانیه دارد.

همانطور که در بالا اشاره کردیم سرعت انتقال داده اس اس دی ها بسته به نوع رابط آن ها دارد و به همین سبب کاربرانی که علاقه مند به بالا بودن سرعت رایت و یا خواندن اطلاعات در سیستم خود دارند حتما باید به سراغ SSD بروند که از این قابلیت برخوردار باشد.

امنیت و مقاوم بودن

اگر می‌خواهید از هارد خود در سفر و محل کار استفاده کنید و مدام در کیفتان با خود به این طرف و آن طرف ببرید، بهتر است هاردی بخرید که ضدضربه و ضدشوک و مقاوم باشد تا اگر احیانا این هارد از دستتان افتاد، اطلاعات شما در آن آسیب نبیند. ولی مزیت هارد SSD اکسترنال نسبت به هارد دیسک ها عدم وجود قطعه متحرک در ساختار آنان است. همین امر سبب گشته تا این مدل از محصولات ذخیره کننده دیجیتالی از مقاومت به مراتب بیشتری در مقابله با فشار و ضربه برخوردار شود.

نوع رابط

نکته دوم برای انتخاب و خرید هارد SSD اکسترنال توجه به نوع رابط آن است. اغلب حافظه های SSD از رابط SATA III برای اتصال خود به مادربرد استفاده می کنند. با این حال اما مدل های دیگری نیز در بازار وجود دارند که با استفاده از رابط های قوی تری به مادربرد سیستمتان متصل خواهند شد. یادتان باشد نوع رابط تاثیر مستقیمی بر روی قدرت رایت، خواندن اطلاعات و همچنین سرعت انتقال فایل ها خواهد داشت.

قیمت هارد SSD اکسترنال

قیمت حافظه SSD اکسترنال با توجه به تمامی نکات گفته شده به انضمام نام و برند تولید کننده این قبیل از قطعات ذخیره کننده کامپیوتری تعیین می شود و در این خصوص نیز باید بدانید که به ارای هر گیگابایت فضای اضافه از نوع SSD در مقایسه با هارد دیسک های قدیمی شما بایستی هزینه بیشتری را پرداخت نمایید.

جمع‌بندی نهایی

در برخی هاردهای دیگر قابلیت‌های دیگری نیز وجود دارد. برخی از هاردها امکان اتصال به امواج وای‌فای را نیز ارائه می‌کنند تا انتقال اطلاعات علاوه‌بر کابل، از این طریق نیز صورت پذیرد. در کنار این مورد، تعدد درگاه‌ها در مدل‌های مختلف متفاوت است؛ بنابراین باید برحسب نیازتان، این بخش را موردنظر قرار دهید.

پیشنهاد می‌کنیم که پیش‌از خرید نهایی یک هارد اکسترنال به گارانتی توجه ویژه‌ای داشته باشید. در انتها بازهم تکرار می‌کنیم که حافظه‌ای را انتخاب کنید که ظرفیت ذخیره‌سازی آن بیش از نیازهای شما باشد؛ زیرا همانطور که پیش‌تر گفتیم، هارد اکسترنال وسیله‌ای برای استفاده‌ طولانی‌مدت است؛ از‌این‌رو، باید توجه داشته باشید که حجم اطلاعات شما با گذشت زمان بسیار بیشتر از نیاز فعلی شما خواهد شد.

سوالات متداول در مورد خرید هارد اکسترنال

هارد اکسترنال به چه دستگاه‌هایی وصل می‌شود؟

بعضی از هاردهای اکسترنال با داشتن سیم رابط به دستگاههای مختلفی مثل کنسول بازی، تلویزیون و گوشی موبایل متصل می‌شوند. بهتر است قبل از خرید هارد اکسترنال مورد نظرتان حتما از فروشنده محصول در این مورد بپرسید.

آیا می توان روی هارد اکسترنال رمز گذاشت؟

بله در بعضی از مدل‌ها امکان رمز گذاری روی درایو هارد اکسترنال وجود دارد.

کدام هارد اکسترنال سرعت بالاتری دارد؟

هاردهای SSD سرعت بالاتری دارند در حقیقت اجزای مکانیکی برای انتقال ندارند و به همین جهت انتقال با سرعت بسیار بالاتری انجام می‌شود، هرچند تنها ایراد این هاردها قیمت بالاتر آنهاست.

هارد اکسترنال با چه ظرفیتی بخریم؟

امروزه ظرفیت ذخیره سازی هاردهای اکسترنال از ۵۰۰ گیگ تا ۱۰ ترابایت است. هاردهایی با ظرفیت‌های ۱ تا ۲ ترابایتی معمولا بیشترین خریداران را دارد.

امتیاز نوشته

به این نوشته چه امتیازی میدی؟

میانگین امتیازها: 4.6 / 5. تعداد آرا: 7

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا